Het nieuws in 1 minuut | maandag 6 - zondag 12 juli 2015

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Tesla Model 3 uitgesteld tot 2018 Tesla’s betaalbare elektrische auto, de Model 3, zou oorspronkelijk eind 2017 in productie gaan. Uit officiële documenten blijkt nu dat dit wat verder naar achter wordt geschoven.

Zonne-auto met energieoverschot Wist Solar Team Eindhoven de vorige editie van de World Solar Challenge te winnen met werelds eerste gezinswagen op zonne-energie, heeft het team nu een nieuwe auto onthuld die een overschot heeft aan zonne-energie. ‘Stella Lux’ kent een range van tenminste 1.000 kilometer in Nederland.

30 procent van bedrijven beperkt brandstofbudget voor PHEV Leaserijders die in een fiscaal aantrekkelijke plug-in hybride van de zaak rijden, zijn aan hun stand verplicht om te proberen een zo laag brandstofverbruik te realiseren. Althans, dat vindt een groot deel van de Nederlandse fleetmanagers. 30 procent beperkt zelfs het brandstofbudget voor de berijders.

Volkswagen wil 12.000 laadpalen in Duitsland realiseren Autofabrikant Volkswagen wil de komende jaren 12.000 laadpalen realiseren in Duitsland. Het gaat om faciliteiten voor elektrische auto’s op het eigen terrein van de multinational.

BYD maakt eerste elektrische dubbeldekker ter wereld De eerste volledig elektrische en emissievrije dubbeldekker bus ter wereld, ontwikkeld en gebouwd door BYD, zal in oktober in gebruik worden genomen in Londen.

‘Verleng concessie voor elektrische bus’ Voor de aanschaf van dure elektrisch bussen kunnen de concessies worden verlengd naar 12 tot 15 jaar, althans dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld aan de Tweede Kamer.

‘32 procent Nederlanders schat aantal laadpalen ongekend laag in’ Nederlanders schatten het aantal laadpalen voor elektrisch rijden te laag in. 32 procent van de Nederlandse denkt dat er minder dan 100 laadpalen in Nederland zijn. In werkelijkheid telt Nederland 14.000 laadpalen en bijna 400 snellaadstations.

‹ Naar overzicht