Het nieuws in 1 minuut | maandag 12 oktober - zondag 18 oktober 2015

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:


Bedrijven stemmen in met milieuzone Amsterdam Het Amsterdamse bedrijfsleven stemt in met de invoering van een milieuzone binnen de ring A10 in de hoofdstad. Vanaf 2017 mogen bestelauto’s ouder dan zeventien jaar de stad niet meer in. Het is een van de maatregelen in het akkoord ‘Slim en Schoon door de Stad’ om de luchtkwaliteit in de hoofdstad te verbeteren. De afspraken moeten in 2025 de uitstoot van de winkelbevoorrading in de binnenstad tot nul terugdringen.

China gaat laadinfrastructuur e-auto’s versneld uitrollen Om haar doel van 5 miljoen elektrische auto’s in 2020 te halen gaat China de bouw van de nationale laadinfrastructuur versnellen. Volgens de National Energy Administration is er wel enige vooruitgang geboekt met de uitrol, maar ontbreekt ‘coördinatie’ van het project.

Elektrische zonne-auto Solar Team Twente botst met kangoeroe ‘KANGOEROE!’, werd er vanuit de testcrew achter de zonneauto van Solar Team Twente geschreeuwd. Solar Team Twente testte afgelopen week zonneauto Red One op de Australische openbare weg. Plots sprong een kangoeroe vanuit de berm de weg op, precies voor de zonneauto. De kangoeroe raakte de bolide, gleed uit en spurtte vervolgens snel weg. De auto reed nog wel op de weg, maar werd zo snel mogelijk stop gezet om te kijken of de coureur en de zonneauto in orde waren. De coureur had de schrik er goed inzitten, maar bleek gelukkig ongedeerd. Ook de zonneauto heeft geen schade opgelopen door het dier.

Duitse onderzoeksinstituut maakt lijst met 100 grootste auto-innovaties Het Center of Automotive Management (CAM) uit Duitsland heeft een lijst gepubliceerd met de 100 grootste auto-innovaties van de afgelopen tien jaar. 8.000 innovaties werden onderzocht en Toyota’s elektrische waterstofauto Mirai staat op 1. Tesla staat in de lijst op plaats 2 met de Tesla Model S.

Gemeente Breda wil 30 nieuwe oplaadpalen voor elektrische auto’s De gemeente Breda werkt aan een plan om 30 nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen. Hiermee worden zo’n 60 e-auto’s voorzien van elektriciteit. In totaal zijn er bij de gemeente aanvragen voor 163 laadplaatsen.

Fransen krijgen 10.000 euro bij omruilen oude dieselwagen voor e-auto Fransen die hun tenminste 10 tien jaar oude dieselwagen omruilen voor een elektrische auto krijgen 10.000 euro subsidie. Tot nu toe gold de premie enkel als de diesel 15 jaar of ouder was, maar milieuminister Ségolene Royal breidt de regeling nu uit. Bovendien heeft de bewindsvrouw aangekondigd dat de accijns op diesel binnenkort omhoog gaat.

Utrechts wereldprimeur ‘vehicle-to-grid’ genomineerd voor eCarTec Award 2015 Het Utrechtse initiatief in Lombok om middels een vehicle-to-grid-systeem elektrische auto’s op te laden en ook te ontladen is genomineerd voor de eCarTec Award 2015. Door het systeem kunnen e-auto’s gebruikt worden voor energieopslag. De laadpalen in Lombok zijn namelijk verbonden met verschillende zonnepanelen op daken van huizen, scholen en bedrijven. Doordat auto’s nu energie kunnen teruggeven aan de palen, worden auto’s kleine energiecentrales.

‹ Naar overzicht