Het nieuws in 1 minuut | maandag 1 februari – zondag 7 februari 2016

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Combi Nuon-Heijmans gaat aantal laadpalen in Utrecht verdubbelen De combinatie Nuon-Heijmans gaat in opdracht van de gemeente Utrecht het aantal laadpunten in de stad verdubbelen. Daarnaast gaan beide bedrijven de nieuwe laadpalen beheren. Het betreft een minimale afname van 300 oplaadpunten verwerkt in 150 oplaadpalen. In de nieuwe laadpunten van Utrecht worden verschillende innovaties toegepast. Zo wordt het vermogen van een laadpunt volledig ingezet voor de tweede auto die inplugt, zodra de eerste auto is opgeladen. Verder kunnen laadpashouders vanaf 2017 via hun smartphone hun individuele laadvoorkeuren opgeven: snel, goedkoop of juist alleen met beschikbare duurzame energie.

Gemeente Lelystad verstrekt subsidie op elektrische scooters Inwoners van Lelystad en forenzen die op maximaal vijftig kilometer enkele reis van Lelystad wonen en in Lelystad werken, kunnen dit jaar 750 euro subsidie krijgen op de aanschaf van een elektrische scooter.

Schouwen-Duiveland plaatst 8 extra oplaadpalen De gemeente Schouwen-Duiveland heeft 8 locaties in Zierikzee, Nieuwerkerk, Brouwershaven en Burgh-Haamstede aangewezen voor plaatsing van palen voor het opladen van elektrische auto’s. De aanwijzing gaat vergezeld van een verkeersbesluit dat bepaalt dat er straks in de betreffende vakken geen brandstofauto’s meer mogen parkeren. Voor de plaatsing wordt samengewerkt met Allego.

4 Britse steden krijgen 40 miljoen pond voor promotie elektrische auto’s Londen, Bristol, Milton Keynes en Notthinghamshire-Derby krijgen 40 miljoen pond van de Britse overheid om elektrisch vervoer te stimuleren. Zij dongen mee naar een subsidiepot en diende 4 winnen voorstellen in bij het programma ‘Go Ultra Low’. Londen gaat diverse wijken van de toekomst creëren waar ‘ultra-lage emissie’-voertuigen de standaard moeten worden. Milton Keynes krijgt een elektrische experience center. Bristol gaat elektrische auto’s onder meer toegang geven tot 3 rijstroken die normaal enkel beschikbaar zijn voor carpoolers. Nottinghamshire-Derby gaat 230 laadpalen plaatsen en e-auto’s toegang geven tot bepaalde busbanen.

Verkoop elektrische auto in België met 90 procent gestegen België heeft in 2015 3.905 (semi-)elektrische auto’s verwelkomd; een groei van 90 procent ten opzichte van 2014. De grootste winst werd geboekt bij de plug-in hybrides (2.456 stuks zijn er verkocht in 2015) terwijl de Tesla Model S de best verkochte elektrische auto was. België verkocht in 2014 nog meer volledig elektrische dan plug-in hybride auto’s.

Mijdrecht krijgt als eerste elektrische buurtbus
Mijdrecht krijgt volgens vervoerder Syntus als eerste van Nederland twee elektrische buurtbussen. De bussen moeten vanaf 11 december gaan rijden. Van de in totaal 200 bussen in de volledige concessie worden er in ieder geval vier elektrisch. Er gaan namelijk ook 2 elektrische bussen in Amersfoort rijden.

‹ Naar overzicht