Het nieuws in 1 minuut | maandag 23 mei – zondag 29 mei 2016

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Heineken neemt elektrische vrachtwagens in gebruik Heineken heeft haar 7 nieuwe elektrische vrachtwagens in gebruik genomen. Voor de Heineken Groothandel rijden er nu in Amsterdam 8 elektrische 13 tons vrachtwagens. De transitie past binnen de ambitie van HEINEKEN om in 2020 voor de horecadistributie in alle grote steden in de Randstad volledig gebruik te maken van zero emissie transport.  De door vervoerder Simon Loos ingezette elektrische vrachtwagens rijden op stroom, die is opgewekt met de zonnepanelen op het dak van distributievestiging Heineken Amsterdam.

CBS: autoleeftijd stijgt, e-auto’s winnen terrein De gemiddelde leeftijd van een auto is het afgelopen decennium gestegen van 8,4 naar 10,2 jaar. Ook is het aantal auto’s fors gestegen en zijn er steeds meer elektrische auto’s op de Nederlandse wegen te zien. Dit stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in haar  Jaarmonitor Wegvoertuigen. Hieruit blijkt dat het opnieuw drukker is geworden op de weg. Begin 2016 het dit aantal auto’s voor het eerst boven de 8 miljoen, zo’n 2 procent meer dan een jaar eerder.

Allego geeft startschot voor snellaadnetwerk Brussel, Berlijn en Bratislava Allego heeft als leider van het consortium fast-E het officiële startschot gegeven voor een snellaadinfrastructuur tussen Brussel, Berlijn en Bratislava. Fast-E is een initiatief voor de uitbreiding van een basisinfrastructuur voor elektrisch vervoer langs Trans Europese Netwerken vastgesteld door de Europese Commissie. Met behulp van het mede door de EU gefinancierde initiatief worden er in België, Duitsland, Tsjechië en Slowakije 308 snelladers geplaatst. Deze snelladers beschikken over het Combined Charging System (CCS), CHAdeMO en een Type2-Mennekes, waarmee elektrische voertuigen binnen 30 minuten tot 80 procent worden opgeladen met een laadvermogen van 43 tot 50 kilowatt.

‘Low Car Diet lost files op’ Het Low Car Diet werkt. De deelnemers aan het initiatief reisden 50 procent minder in de spits. In de maand april reisden als onderdeel van het ‘dieet’ 1.200 medewerkers van 22 bedrijven en overheden zo min mogelijk met vervoersmiddelen op benzine en diesel en gingen zij de strijd aan met elkaar. De topbestuurders en medewerkers realiseerden een reductie van hun CO2-uitstoot van 50 procent door anders te reizen, bespaarden 20 tot 30 procent op kosten en bewogen twee keer zoveel als normaal.

EBUSCO verkoopt elektrische bus aan Bad Neustadt Het Nederlandse bedrijf EBUSCO heeft een 100 procent elektrische bus verkocht aan Bad Neustadt. Bad Neustadt is een plaats in de Duitse deelstaat Beieren en telt ruim 15.000 inwoners.

Start wereldrecord elektrisch rijden E-xpeditie.nl  5 Nederlandse teams dingen vanaf  27 mei naar het wereldrecord elektrisch rijden. Met hun Tesla’s moeten zij binnen 48 uur 4.100 kilometer afleggen. Het huidige wereldrecord staat sinds 2015 op naam van de Duitser Michael Willberg, met 4.020 kilometer. De deelnemers aan de recordpoging bepalen zelf hun strategie en planning: wanneer en waar zij tijdens de rally hun elektrische auto’s opladen en bestuurders wisselen, en hoe hard ze rijden. Als het doel – 4.100 kilometer in 48 uur via de rallyroute – maar wordt behaald. De rally is een initiatief van E-xpeditie.nl en illustreert dat elektrisch rijden niet over de actieradius van een elektrische auto gaat, maar ook om de voordelen van een strategische planning.

‹ Naar overzicht