Foto van de week | Nieuwe elektrische motor van Nederlandse bodem

Foto's|Laatste update:

NXT Motors lanceert binnenkort een elektrische motor van Nederland bodem. Na 2 jaar onderzoek en planning is het bedrijf bezig zijn ontwikkelingsplan tot uitvoer te brengen met de steun van crowdfunding en financiering door investeringsmaatschappijen. De motorfietsen zullen verkocht worden via een eigen online saleskanaal.

NXT Motors is een startup opgericht in mei 2016 te Enkhuizen. Het bedrijf werd opgericht door twee Nederlanders en een Belg, alledrie gebeten door het ‘motorvirus’. Een eerste model elektrische motorfiets, NXT ONE, richt zich op het sportieve segment van de zogenaamde ‘naked bikes’. Dit is volgens het bedrijf het grootste marktsegment en levert dus ook het grootste potentieel om een breed publiek van echte kopers te bereiken. Naked bikes bieden de combinatie voor zowel sportief als stadsverkeer, en voor zowel vrijetijds- als woonwerktrajecten. De NXT ONE komt in verschillende vermogensvarianten op de markt en het lithium-ionbatterijpakket is in ieder geval goed voor ruim 200 kilometer actieradius.

De verkoop van NXT Motors zal voornamelijk online gebeuren met een eigen webshop. Deze zal ondersteunt worden met een app die de NXT Owner alle benodigde informatie verschaft over het opvolgen van zijn bestelling, het aanschaffen van toebehoren en het ontvangen van allerhande belangrijke informatie omtrent het elektrisch rijden, troubleshooting en laadpunten. Ook het servicegegeven zal online gebeuren. Het vastleggen van een afspraak voor onderhoud en reparaties alsook het opbouwen van accessoires zal via de app gebeuren. De servicewagens komen naar de afspraak op een door de NXT Owner gekozen en meest voor de hand liggende locatie. Dit kan thuis zijn, maar ook op het werk.

NXT Motors haalt op dit moment kapitaal op via het crowdfundingplatform Symbid. Hiermee zal het de volgende fase in de ontwikkeling financieren. Investeerders worden hierbij aandeelhouder in het bedrijf en kunnen zo meegenieten van een waardevol traject en een project dat inspeelt op thema’s als mobiliteitsverandering en milieu.

‹ Naar overzicht