Video van de week | Zuidoost-Brabant presenteert grootste elektrische busvloot van Europa

Video's|Laatste update:

Op zondag 11 december is Zuidoost-Brabant door vervoersmaatschappij Hermes de grootste elektrische busvloot van Europa gepresenteerd. Uiteindelijk moet al het stad- en streekvervoer in dit deel van de provincie ‘zero emissie’ worden.

De VDL Citea Electric is een elektrische bus met een lengte van 18 meter, waarmee 125 passagiers vervoerd kunnen worden. De accu van de bus wordt tijdens de rit in 5 tot 20 minuten opgeladen met de Heliox Fast Charger. Opladen gebeurt op slimme locaties. Reizigers hebben daar geen last van. Als de bussen 's nachts in de remise staan, worden ze schoongemaakt en opgeladen. De volgende dag kunnen ze met een volle accu met hun dienstregeling beginnen.

De bussen zijn gebouwd bij VDL en helemaal uitgevoerd in de nieuwe Bravo-huisstijl van de provincie Noord-Brabant. De bussen zijn 18 meter lang, wegen 16,5 ton en worden aangedreven door een elektromotor van het Duitse Siemens. Ze worden opgeladen bij de Hermes-remise in Eindhoven aan de Prof. Dr. Dorgelolaan. Behalve deze elektrische voertuigen zet Hermes vanaf 11 december 2016 ook nog 65 nieuwe, 13 meter zeer milieuvriendelijke euro-6-bussen in voor het streekvervoer in Zuidoost-Brabant.

‹ Naar overzicht