English
©HyMove

Het nieuws in 1 minuut | maandag 2 juli – zondag 15 juli 2018

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Bussen stadsdienst Leiden in 2019 volledig elektrisch
Alle 23 bussen waarmee Arriva het openbaar vervoer in de stad Leiden verzorgt, zullen per september 2019 elektrisch zijn. Arriva en Volvo ondertekenden  een contract voor de productie en levering van een compleet elektrische busvloot. Hiermee zet Volvo voet aan wal in Nederland met volledig schoon en stil busvervoer. De levering van 23 elektrische bussen van Volvo op de Nederlandse markt is de eerste in zijn soort. De bussen hebben een batterijcapaciteit van 200 kilowattuur en zijn 80 procent energiezuiniger dan vergelijkbare dieselbussen. De vloot zal worden geladen door 4 OppCharge laadpalen die door ABB geleverd worden. Arriva verzorgt sinds december 2012 het openbaar vervoer in de concessie Zuid-Holland Noord. Deze maand werd de lopende concessie met 2 jaar verlengd. De verlenging biedt de mogelijkheid een stap te zetten in de verduurzaming van het openbaar vervoer.

Alfen levert geïntegreerde mobiele opslag- en ultrasnelle oplaadoplossing
Alfen, specialist in energieoplossingen voor de toekomst, levert een geïntegreerde energieopslagoplossing aan een van BMW AG's testlocaties in München, Duitsland en maakt daarmee het ultrasnel opladen van elektrische auto’s mogelijk. Alfen zal een geïntegreerd energieopslagsysteem van 1.1 megawatt leveren, voorzien van een ultrasnelle oplader voor de EV-prototypes van de BMW Group. Het opslagsysteem bestaat uit 34 BMW i3 auto-accu's en voorziet in de maximale hoeveelheid stroom voor het opladen van elektrische auto's, ongeacht de capaciteit van het lokale elektriciteitsnetwerk. Alfen heeft ook een overeenkomst getekend met BMW om BMW i3 auto-accu's aan te schaffen voor andere opslagprojecten.

Eerste fase van het E-Mobility Park Vlissingen vrijwel afgerond
De eerste fase van het E-Mobility Park in Vlissingen is zo goed als afgerond. De planfase van het project voor duurzaam vervoer door middel van elektrische deelauto’s, is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Het E-Mobility Park ontving voor de eerste fase een bijdrage uit het Fonds voor de Zeeuwse Energietransitie dat is opgericht door Stedin Groep, Provincie Zeeland en de Zeeuwse Gemeenten. Het afgelopen halfjaar hebben 15 studenten van verschillende opleidingen aan de HZ University of Applied Sciences en het Scalda meegewerkt aan de opstart van het E-Mobility Park op de Kenniswerf, vlak bij Station Vlissingen. Zo is onderzocht hoeveel en welke voertuigen er op het E-Mobility Park moeten komen om het project tot een succes te maken.  Op dit moment zijn er al 3 auto’s te reserveren, waarmee men milieuvriendelijk naar zijn  bestemming kan gaan. Het project is een initiatief van 13 verschillende partners, om de mobiliteit te verduurzamen. Resultaten uit fase 1 zijn dat: 2 partners nieuwe auto’s hebben ingebracht, er onderzoek is gedaan naar een goede voertuigmix en er een pilot draait met elektrische deelauto’s bij Orionis. Eind juli wil het E-Mobility Park 100.000 gecommitteerde kilometers hebben zodat na de zomer de bouw van het park kan starten. Y-Logic, Impuls Zeeland, Orionis, Zeeuwind en de HZ University of Applied Sciences doen al mee waardoor de teller al op 75.000 staat.

Veluwe krijgt tweede elektrische bus op waterstof van HyMove
Vanaf 1 september 2018 wordt een tweede elektrische bus op waterstof van HyMove ingezet tussen Arnhem en Apeldoorn. Provincie Gelderland investeert 970.000 euro in de voortzetting van de waterstofproef. In 2016 en 2017 is in opdracht van de provincie een pilot met een elektrische bus op waterstof van HyMove uitgevoerd op de Veluwe. Deze elektrische bus op waterstof maakt gebruik van een brandstofcelsysteem dat voor elektrische energie zorgt. Een Gelderse primeur.

10 Groningers testen 2 jaar lang elektrische deelauto
10 testrijders uit de provincie Groningen gaan 2 jaar lang in een elektrische lease-deelauto rijden. Zij doen mee aan het project Testrijders van Natuur & Milieu, in samenwerking met de provincie Groningen en de gemeente Groningen. Tijdens het TransFuture Festival gaf gedeputeerde Nienke Homan het startschot voor 10 ambassadeurs die de komende 2 jaar elektrische-autodelen in de gemeente en de provincie Groningen onder de aandacht brengen. De stad Groningen wil in 2035 energieneutraal zijn. Een belangrijk onderdeel daarvan is duurzaam en emissieloos rijden. 22 procent van alle energie die in Groningen wordt verbruikt, wordt in het verkeer verbruikt.

Door: Redactie Nederland Elektrisch
‹ Naar overzicht

De 10 meest gelezen berichten van Nederland Elektrisch in de eerste helft van 2018 | 19 jul 2018

Met 137.179 pageviews (+61%) en 76.509 bezoekers (+89%) heeft Nederland Elektrisch in de eerste helft van 2018 een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen. De volgende 10 berichten werden het meest gelezen in de eerste helft van het...
Nieuws|Laatste update:

Verminderde berichtgeving Nederland Elektrisch in verband met zomerreces | 19 jul 2018

In de komende 2 weken – tot en met 5 augustus 2018 – vindt er op de weblog van LED Magazine verminderde berichtgeving plaats in verband met het zomerreces.
Nieuws|Laatste update:

Het nieuws in 1 minuut | maandag 16 juli – zondag 29 juli 2018

’s Werelds meest circulaire auto is van vlas en suiker en rijdt 1:300 Studenten van de TU Eindhoven ontwikkelden Noah, een prototype van een ultralichte, elektrisch aangedreven auto op basis van vlasvezel en suiker. Het is tevens ’s...
Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Video van de week | Brabant 2050: elektrisch rijden op waterstof

In het televisieprogramma Brabant 2050 werpt Omroep Brabant een blik in de toekomst. Ditmaal aandacht voor elektrisch rijden. 'Dat je over een tijdje geen benzine of diesel meer tankt, lijkt iedereen inmiddels wel te weten', aldus de regionale...
Video's|Laatste update:

55 elektrische VDL-bussen voor RET in Rotterdam

Het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET gunt VDL Bus & Coach de levering van 55 VDL Citea’s Electric. Het gaat om het type Citea SLF-120 Electric. Hiermee zet RET de volgende stap  in verduurzaming van de busvloot. De elektrische...
Foto's|Laatste update: