©MyWheels

Foto van de week | Aanbieders van autodelen bundelen krachten in nieuwe coalitie

Foto's|Laatste update:

Aanbieders van autodelen hebben zich verenigd in de nieuwe Coalitie van Deelauto-aanbieders (CvD). Doel is het bevorderen van het gesprek tussen de sector, ambtenaren, politici en experts over beleid dat nodig is om de potentie van autodelen waar te maken.

Standpunten
De CvD bestaat uit GreenMobility, MyWheels, SHARE NOW, SIXT share en SnappCar. De coalitie werkt samen met MobiGo, OnzeAuto en WeDriveSolar. Zij zijn als partner van de CvD actief betrokken bij het tot stand komen van de standpunten.  

De CvD vertegenwoordigt een groot deel van de deelautosector in Nederland. De website coalitie-autodelen.nl dient als centraal platform met informatie voor mensen met interesse in autodelen, en voor ambtenaren, politici, consultants en journalisten die actief zijn in de mobiliteit. Zowel landelijk als regionaal.

Steden verduurzamen
Woordvoerder Dani Sprecher: ‘Autodelen is een effectieve manier om steden in Nederland te kunnen verduurzamen. Het onderwerp krijgt veel aandacht, maar de sector is nog heel klein. Een belangrijke voorwaarde voor verdere groei van autodelen is beleid dat autodelen faciliteert of zelfs stimuleert. Daarom is het mooi dat wij als sector nu samen optrekken met het heldere signaal richting beleidsmakers: “Dit zijn de knelpunten waarbij wij jullie hulp nodig hebben”.’

‹ Naar overzicht