©PowerField

Nieuws in 1 minuut | Eerste snellaadpalen voor Jumbo, Volvo vergroot actieradius trucks en grote order Ebusco

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Volvo Trucks presenteert elektrische trucks met grotere actieradius
Volvo Trucks introduceert nieuwe, krachtigere batterijen voor het middelzware elektrische trucksegment die een grotere actieradius tot 450 kilometer kunnen leveren en het mogelijk maken om meer stedelijk transport te elektrificeren. Dankzij krachtigere accu’s in Volvo's reeks middelzware vrachtwagens, de Volvo FL en Volvo FE Electric, is het nu volgens de fabrikant mogelijk om de overgang naar stiller en schoner stadsvervoer te versnellen. De nieuwe accu’s bieden 42 procent extra energiecapaciteit. Dit betekent dat de trucks de meeste soorten routes en opdrachten in stedelijke gebieden aankunnen, maar ook energie kunnen leveren voor opbouwen die veel stroom vragen, zoals in de afvalverwerking of bouw. De extra energie kan ook worden gebruikt voor het rijden van langere routes of diensten, zonder dat de truck hoeft te worden opgeladen. Als gevolg van de verbeterde accu's heeft de Volvo FL Electric nu een actieradius tot 450 kilometer, terwijl de Volvo FE Electric een actieradius tot 275 kilometer heeft.

31 Ebusco 3.0 bussen voor Niederrheinische Verkehrsbetriebe
Ebusco  heeft een nieuw contract getekend met NIAG, dat net als Transdev onderdeel is van de RETHMANN Group, voor 19 Ebusco 3.0 12-meter en 12 Ebusco 3.0 18-meter bussen. De levering van deze bussen staat gepland voor eind 2024. Voor deze order nam Ebusco het op tegen andere voorkeursleveranciers in een zogenaamde mini-tender, daarbij kwam Ebusco als beste uit de bus. De 31 nieuwe Ebusco 3.0 bussen zullen worden ingezet door openbaarvervoersbedrijf NIAG in het district Wesel en Kleef. De 12-meter bussen worden, net als bij de vorige order, uitgerust met een batterijpakket van >350 kilowattuur en de Ebusco 3.0 18-meter worden voorzien van een batterijpakket van >500 kilowattuur. Met een buslijnnet van meer dan 2.200 kilometer en 36,5 miljoen passagiers per jaar is NIAG de grootste aanbieder van openbaar busvervoer in de regio Niederrhein.

Jumbo en PowerGo nemen eerste snellaadpalen voor klanten in gebruik
Klanten van Jumbo kunnen per direct in Nieuwegein hun elektrische auto opladen. De winkels aan De Walnootgaarde en Galecop zijn de eerste winkels van Jumbo die over eigen snellaadpalen beschikken. De stroom voor de laadpalen wordt duurzaam opgewekt en is volledig afkomstig van Nederlandse zonne-energie. Binnenkort worden er ook snellaadpalen geplaatst bij Jumbo winkels in Heel (Dorpsstraat), Ter Apel (Nederveen Cappelstraat), Krimpen aan den IJssel (de Korf) en Deurne (Schelde). In samenwerking met PowerGo wil Jumbo een groot deel van haar winkels in Nederland en België voorzien van laadpunten. Anrico Maat, Sales & Operations directeur bij Jumbo Supermarkten over het initiatief: 'Steeds meer klanten beschikken over een elektrische auto. Nu kunnen zij, terwijl zij boodschappen doen, gemakkelijk en snel hun auto opladen bij een van onze laadpalen. We werken hard aan de CO2-reductie van onze winkels en tegelijkertijd willen we ook onze klanten helpen om de uitstoot te verminderen.'

‹ Naar overzicht