©Sono Motors

Nieuws in 1 minuut | Nissan verkoopt 1 miljoen elektrische auto’s, zonnepanelen voor elektrische bus

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Eerste voertuig Beierse HofBus uitgerust met Solar Bus Kit
Sono Motors heeft een innovatieproject voor het openbaar vervoer in Hof in Beieren gelanceerd. Een bus van Stadtwerke Hof is uitgerust met een bijgewerkte versie van de Solar Bus Kit van Sono Motors; een retrofit-oplossing op zonne-energie voor bussen.

De installatie werd voor het eerst samen met ÖPNV-Service Hagen uitgevoerd dat jaarlijks zo'n 4.000 bedrijfswagens moderniseert. Een Mercedes-Benz Citaro C2 in Hof is voor het project uitgerust met 16 semi-flexibele zonnepanelen, goed voor een vermogen van zo’n 1,4 kilowattpiek. Voor het eerst werd dubbelzijdige tape gebruikt om de zonnecellen op het dak van de bus te installeren, wat betekent dat het totale gewicht van alle gebruikte materialen in het project slechts 50 kilogram bedraagt.

Nissan verkoopt 1 miljoen elektrische auto’s
Nissan heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de verkoop van meer dan 1 miljoen elektrische auto’s wereldwijd, waarvan bijna een derde aan klanten in Europa. Sinds de marktintroductie in december 2010 zijn er van de Nissan Leaf wereldwijd meer dan 650.000 exemplaren verkocht. Het model is momenteel in ongeveer 50 landen verkrijgbaar, waarvan Japan, de Verenigde Staten en Europa de belangrijkste zijn. Nissan lanceerde in 2014 zijn eerste elektrische bedrijfswagen voor Europa, de e-NV200. Meer dan 45.000 exemplaren van deze bedrijfswagen zijn er reeds verkocht in Europa. Dit jaar is zijn opvolger geïntroduceerd: de Nissan Townstar Electric Van. Voor de Europese markt zijn 2 nieuwe elektrische auto’s aangekondigd. Als eerste zal een elektrische crossover een nieuwe modelgeneratie inluiden, waarvan het CHILL-OUT conceptmodel een voorbode was. Ook brengt Nissan een compleet nieuwe compacte elektrische auto, die het instapmodel zal worden in het aanbod van elektrische auto’s van Nissan.

Ebusco verhoogt productiecapaciteit 
Ebusco verhoogt de productiecapaciteit voor elektrische bussen. Eerder meldde het bedrijf te maken met materiaaltekorten als gevolg van verstoringen in de toeleveringsketen. Ofschoon de toeleveringsketen herstellende is, leidt dit in combinatie met de aanhoudende arbeidskrapte tot meer vertraging in de productie van bussen dan verwacht.

Om de huidige orders te kunnen uitleveren en de toekomstige groei van het orderboek te faciliteren, zet Ebusco nu in op een versnelde opschaling van zijn productiecapaciteit met hulp van 3 assemblagepartners in Europa en daarbuiten. Niet alleen hebben alle partners afzonderlijk reeds bewezen de kwaliteit van de assemblage te kunnen borgen, ook helpen zij de productie te versnellen en de brutomarge te verbeteren. 

‹ Naar overzicht