©VDL

Nieuws in 1 minuut | Ebusco, Fastned en VDL floreren met export

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Deutsche Bahn kiest opnieuw voor Ebusco
Ebusco blijft tot 2026 de hoofdleverancier van Deutsche Bahn voor elektrische bussen met een lengte van 12 en 18meter. De oorspronkelijke raamovereenkomst werd ondertekend in april 2022 en is van kracht van 2023 tot en met 2024. Met een nieuwe ondertekening is de optionele verlenging voor 2025 en 2026 officieel bevestigd.

Via de raamovereenkomst zijn al meerdere orders geplaatst voor de Ebusco 2.2 bussen, waarvan er al verschillende op de weg rijden en straks bij meer dan 10 verschillende projecten zullen worden ingezet. Bovendien zijn de bedrijven in de laatste gesprekken voor definitieve orders, wat het totaal op meer dan 100 bussen zal brengen.

KVG Kieler Verkehrsgesellschaft bestelt 50 VDL-bussen
KVG Kieler Verkehrsgesellschaft en VDL Bus & Coach hebben overeenstemming bereikt over een order van nog eens 50 nieuwe generatie volledig elektrische Citea's met een optie voor 10 extra bussen. De voertuigen zullen in 2024 en 2025 worden geleverd. Met deze order zal KVG meer dan 100 bussen van het merk VDL Bus & Coach in haar vloot hebben.

VDL Bus & Coach gaat 30 nieuwe generatie Citea LF-181 gelede elektrische bussen en 20 nieuwe generatie Citea LF-122 elektrische bussen leveren. De voertuigen worden uitgerust met accupakketten met een capaciteit van respectievelijk 522 kilowattuur en 429 kilowattuur. Verder heeft de nieuwe generatie Citea voor KVG een spiegelvervangend systeem met camera's in plaats van spiegels en wordt deze ook uitgerust met een pantograaf. Thomas Mau, hoofd bedrijfsvoering en technologie / bevoegd ambtenaar bij KVG Kiel: 'We zijn verheugd om samen met onze partner VDL een volgende stap te zetten in de transformatie van onze busvloot. Zodra we de 50 nieuwe stadsbussen in ontvangst hebben genomen, zal meer dan de helft van onze vloot bestaan uit door batterijen aangedreven elektrische bussen en VDL-voertuigen.'

Fastned verdrievoudigt aantal snellaadstations in Duitsland
Fastned heeft 2 kavels in de Deutschlandnetz-aanbesteding gewonnen. De kavels bestaan uit 92 zogenaamde zoekgebieden voor de bouw van snellaadstations. Fastned gaat de uitrol van snellaadinfrastructuur in het westen en zuidwesten van Duitsland ondersteunen, in samenwerking met gemeenten, commerciële en particuliere landeigenaren.

Door het winnen van de kavels verdrievoudigt het aantal Fastned-stations in Duitsland in de komende 4 jaar. Daarmee zet het bedrijf een grote stap in de richting van haar doel om in 2030 een netwerk van 1.000 laadstations in Europa te hebben. Het Duitse Ministerie van Digitale Zaken en Transport heeft de aanbesteding Deutschlandnetz geïnitieerd om de overgang naar elektrische mobiliteit in het hele land te versnellen. De Deutschlandnetz aanbesteding is bedoeld om ervoor te zorgen dat de miljoenen toekomstige elektrische rijders gemakkelijk toegang krijgen tot snellaadstations. 

‹ Naar overzicht