©Ebusco

Nieuws in 1 minuut | VDL gaat batterijmodules assembleren en Ebusco verkoopt bussen in Italië

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

VDL gaat batterijmodules assembleren voor BMW Group
VDL Groep gaat in het Mobility Innovation Centre (MIC) in Born op seriematige wijze batterijsystemen assembleren. BMW Group heeft een eerste, langjarige order verstrekt. VDL gaat in ieder geval tot 2035 ongeveer 125.000 batterijmodules assembleren voor het aftersalesnetwerk van het Duitse automerk. Daarmee krijgt de samenwerking met BMW Group, na 10 jaar auto’s produceren bij VDL Nedcar, een vervolg. VDL is in gesprek met andere potentiële opdrachtgevers voor de seriematige assemblage van batterijsystemen. Over ongeveer een jaar moeten de eerste batterijmodules aan BMW worden geleverd. De voorbereidingen in Born zijn inmiddels opgestart. Deze order biedt werkgelegenheid voor enkele tientallen medewerkers. 2 batterijlijnen zullen in gebruik worden genomen in een nieuwe productiehal in Born, die ongeveer 30.000 vierkante meter telt. Daarmee zal ongeveer 10 procent van de beschikbare productiecapaciteit in beslag worden genomen.

Nieuwe Citroën bedrijfswagenrange met focus op elektrificatie
Met de focus op elektrificatie, connectiviteit en geavanceerde technologieën is het complete bedrijfswagenaanbod van Citroën vernieuwd. Zowel in het compacte, middelgrote als grote segment zijn de vernieuwde modellen per direct te bestellen. De Citroën Berlingo is zowel binnenin als aan de buitenkant vernieuwd. Bij de volledig elektrische Citroën ë-Berlingo is de actieradius toegenomen tot 330 kilometer. De Citroën ë-Jumpy is voorzien van een nieuwe voorzijde, optioneel met led-verlichting volgens de nieuwste designtaal van Citroën. Ook het interieur is grondig vernieuwd. De volledig elektrische Citroën ë-Jumpy heeft een nog grotere actieradius dan voorheen, nu tot 350 kilometer. Daarnaast is de ë-Jumpy leverbaar met een elektrische Power Take-Off (e-PTO) om externe apparaten van stroom te voorzien, bijvoorbeeld op plekken waar elektriciteit niet voorhanden is. Tot slot is er de elektrische Citroën ë-Jumper met een actieradius tot 420 kilometer. Ook is de Jumper beschikbaar met een laadvolume tot 22 kubieke meter.

Ebusco boekt eerste commerciële succes in Italië
Het Nederlandse Ebusco is geselecteerd door de Italiaanse inkooporganisatie Consip in de categorie ‘voorstedelijke bussen in Klasse I’. Dankzij deze selectie zal Ebusco de 2.2 aanbieden aan Italiaanse overheden en exploitanten zonder dat er een Europese aanbesteding hoeft te worden uitgeschreven. Consip is het nationale overheidsaanbestedingscentrum van Italië dat lokale overheden in staat stelt overheidsaankopen uit te voeren en tegelijkertijd een concurrerende deelname van inschrijvers op openbare aanbestedingen stimuleert. Het Italiaanse ministerie van Economie en Financiën (MEF) is de enige aandeelhouder van Consip. Via een uitgebreide aanbestedingsprocedure is Ebusco geselecteerd als leverancier voor elektrische voorstedelijke bussen. Exploitanten kunnen via het Consip-systeem een vooraf gedefinieerde Ebusco 2.2 Low Floor bus met een accupakket van meer dan 400 kilowattuur bestellen. Als vervoerders willen afwijken van de vooraf gedefinieerde configuratie, kunnen ze een mini-tender uitschrijven bij de geselecteerde fabrikanten. Het totale aantal bussen dat onder het voorstedelijke lot voor de geselecteerde groep van 6 leveranciers wordt gehonoreerd is 250 bussen in de komende 18 maanden met een mogelijke verlenging van 6 maanden.

‹ Naar overzicht