Het nieuws in 1 minuut | maandag 7 september - zondag 13 september 2015

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

E-bike race met Leontien van Moorsel ALD Automotive organisatie op 17 september op het circuit van Lelystad de eerste e-bike race van Nederland. Door het organiseren van de e-bike race wil de leasemaatschappij aandacht geven aan de e-bike als duurzaam alternatief voor woon­werkverkeer. Onder meer Leontien van Moorsel en Frits Sissing geven acte de présence.

Koning Willem Alexander opent Gazelle-fabriek voor elektrische fietsen Onder massale belangstelling heeft Koning Willem-Alexander het nieuwe Innovation & Production Center van Koninklijke Gazelle in Dieren geopend. Na de officiële openingshandeling fietst de koning op Gazelles nieuwste e-bike. De fabriek in Dieren is de afgelopen tijd compleet vernieuwd en verder uitgebreid. Met de officiële ingebruikname van de nieuwe fabriek wil Gazelle haar toekomstambitie kracht bijzetten: een nóg grotere speler worden in de productie van elektrische fietsen.

Tesla Model 3 vanaf 2017 te koop voor 31.000 euro Topman Elon Musk meldt via Twitter dat de Tesla Model 3 vanaf 2017 te koop is voor 31.000 euro. Vanaf volgend jaar neemt Tesla al bestellingen aan. Musk benadrukt wel dat de ‘gigabatterijfabriek’ van Tesla nodig is om massaproductie van de Model 3 mogelijk te maken. Met de aangekondigde prijs is de Model 3 ongeveer even duur als concurrerende goedkope volledig elektrische auto’s die gepland staan. De actieradius is zo’n 320 kilometer.

AutoRAI 2017 gaat niet door De AutoRAI 2017 zal niet doorgaan, meldt de organisatie van de nationale autobeurs. Bij de importeurs zijn er te weinig gegadigden. De RAI laat weten dat ‘de succesvolle editie in april 2015, waarbij het innovatieve concept internationaal waardering opriep, helaas onvoldoende basis gegeven heeft voor continuïteit naar de toekomst toe. Naar nu blijkt zijn er te weinig merken bereid om zich in te schrijven om een volgende editie van AutoRAI, in 2017, te organiseren.’

Blue Boat Company neemt eerste snellader Amsterdamse e-rondvaartboten in gebruik Allego, Heliox en Blue Boat Company hebben de eerste snellader voor elektrische rondvaartboten. De snellader is geplaatst op de Stadhouderskade te Amsterdam. Rondvaartboten kunnen bij het nieuwe laadpunt hun accu veilig en snel opladen met een vermogen van 50 kilowatt. In de nabije toekomst zal een laadsnelheid van 120 kilowatt mogelijk zijn, waarmee de snellader een vergelijkbare oplaadsnelheid als de Tesla Supercharger krijgt.

‹ Naar overzicht