Het nieuws in 1 minuut | maandag 14 september - zondag 20 september 2015

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Noorwegen: over 10 jaar moeten alle nieuwe auto's elektrisch rijden
Noorwegen heeft misschien de subsidie op elektrische voertuigen afgebouwd, maar pakt ondertussen wel door. Over 10 jaar moeten alle nieuw verkochte auto’s elektrisch rijden. Op dit moment is al 23 procent van de nieuw verkochte auto’s voorzien van een stekker. De stroom voor de auto’s wordt voor 97 procent met waterkracht geproduceerd.

Nog eens 20 elektrische en plug-in hybride Volkswagens tot 2020
Aan de vooravond van de 66e International Motor Show (IAA) in Frankfurt, die start op 17 septemebr, kondigt de directeur van de Volkswagen Group Martin Winterkorn Group kondigde nog eens twintig elektrische en plug-in hybride auto’s aan tot 2020. Het gaat om auto's uiteenlopend van compact tot aan de volgende generatie Phaeton en Audi A8.

Amerikaanse bus Proterra rijdt op 1 lading 415 kilometer
Het Amerikaanse Proterra heeft een elektrische bus gemaakt die op één lading 415 kilometer kan afleggen. Een enorme afstand als wordt nagegaan dat in Nederland de gemiddelde bus, volgens de analisten van ING, buiten de stad ongeveer 400 tot 500 kilometer aflegt. De Catalyst heeft 8 batterijen die in totaal 257 kilowattuur opslaan.

Autoshow IAA Frankfurt: nieuwe e-auto's Audi, Peugeot en BMW
Op donderdag 17 september opent de IAA Frankfurt haar deuren voor het grote publiek. Op de beurs zullen diverse nieuwe elektrische auto's te zien zijn waaronder de Audi E-Tron SUV, Audi’s antwoord op de Tesla Model X. BMW komt met twee nieuwe plug-in hybridemodellen: de BMW 330 en de BMW 225xe. Beide komen volgend jaar in aanmerking voor 15 procent bijtelling bij zakelijk gebruik. Peugeot presenteert de plug-in hybride 308 R Hybrid. De IAA duurt tot 27 september.

Op één dag 1.000 kilometer door Nederland op een elektrische motor
Electric Motorcycles Nederland heeft met twee elektrische Energica's Ego een duizend kilometer lange rondtrip door Nederland gereden waarbij onderweg regelmatig werd bijgeladen bij snellaadstations van Fastned. 'Het staat nu onomstotelijk vast,' zegt Marchel Bulthuis van Electric Motorcycles. 'Dankzij het continu uitbreidende netwerk van snellaadstations kent een elektrische motorfiets geen enkele beperking qua rijbereik.'

Helft verkochte Volkswagen Golfs is elektrisch
In de eerste 8 maanden van 2015 kent de helft van de Volkswagen Golfs die in Nederland verkocht zijn een elektromotor. Er zijn 38 volledig elektrische Golfs verkocht en 4.047 plug-in hybrides. Goed voor 51,4 want in totaal werden er 7.870 Golfs verkocht.

‹ Naar overzicht