©Renault

Nieuws in 1 minuut | Laadplein elektrische vrachtwagens, proef Albert Heijn met elektrisch bezorgen

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Albert Heijn test elektrisch bezorgen in Leiden
Supermarktketen Albert Heijn is een proef gestart met de volledig elektrische Renault Kangoo E-Tech electric voor boodschappenbezorging in het centrum van Leiden. De Renault Kangoo E-Tech electric L2 met een Platform Cabine en gesloten opbouw is voorzien van een op maat gemaakte configuratie om aan de specifieke behoeften van Albert Heijn te voldoen. Slimme functionaliteiten, zoals de mogelijkheid voor de bezorger om náást het voertuig plaats te nemen tijdens het uitladen, dragen bij aan efficiëntie en veiligheid in het bezorgproces. De supermarktketen gaat in een testperiode onderzoeken of de op maat gemaakte, volledig elektrische bedrijfswagen van Renault het werk van de bezorgers eenvoudiger én veiliger kan maken.

GreenMobility vertrekt uit Nederland
De Nederlandse klanten van deelauto-aanbieder GreenMobility zijn per direct toevertrouwd aan deelauto-aanbieder MyWheels. Ook een deel van de medewerkers is overgestapt. GreenMobility is namelijk uit Nederland vertrokken. De klanten hebben met de overstap toegang gekregen tot een grotere vloot. Zo zijn er meer auto’s op loopafstand beschikbaar met ruim 900 auto’s in Amsterdam, vergeleken met de 180 auto’s van Green Mobility. Daarnaast is er een keuze uit ongeveer 20 verschillende autotypes, vergeleken met de 2 modellen die bij Green Mobility beschikbaar waren. De 180 deelauto’s van GreenMobility verlaten Nederland om op te kunnen schalen in andere steden waar het bedrijf actief is.

EVBox Livo introduceert integratie met energiebeheersysteem TQ
EVBox kondigde vorig jaar de start van integraties met energiemanagementsystemen (ems) aan via het openbare en gestandaardiseerde EEBus-communicatieprotocol. Een ems stelt gebruikers in staat om de opwekking, opslag en het verbruik van energie binnen hun huishouden te regelen, waardoor een oplossing wordt geboden voor het gebruik van hernieuwbare energie thuis met het opladen van elektrische voertuigen. De AC-thuislader EVBox Livo is nu met succes getest in combinatie met het energiemanagementsysteem TQ dat consumenten helpt om beter gebruik te maken van hun zonnepanelen, door de elektrische auto op te laden wanneer er een overschot aan zonne-energie beschikbaar is. Een energiemanager zoals TQ kan worden gekoppeld via de EVBox Install app, zonder dat er extra hardware nodig is.

Laadplein met batterij voor elektrische vrachtwagens
​Schotpoort Transport Groep uit Eerbeek neemt meerdere nieuwe elektrische vrachtwagens in gebruik. Die opladen met eigen zonne-energie bleek een uitdaging. Dankzij hulp van de logistiek makelaar van de provincie Gelderland komt er een semipubliek snellaadpunt. Met batterij, zodat de zonne-energie altijd beschikbaar is voor eigen en andere vrachtwagens. Schotpoort Transport Groep uit Eerbeek heeft meer dan 70 chauffeurs, 200 koeriers en 150 eigen bezorgers in dienst. Dit familiebedrijf bestaat inmiddels ruim 125 jaar beschikt al over 4 elektrische vrachtwagens en dat worden er meer. Nu er 3.000 zonnepanelen op de daken van het bedrijf liggen, kunnen de elektrische vrachtwagens opgeladen worden met zonne-energie. Hiertoe wordt een laadplein voor 8 elektrische vrachtwagens gerealiseerd waarbij de stroom wordt geleverd door een batterij die gekoppeld is aan de zonnepanelen. Het laadplein moet in het tweede kwartaal in gebruik genomen worden.

‹ Naar overzicht