©(foto: Social Charging app)

Het nieuws in 1 minuut | maandag 9 januari – zondag 15 januari 2017

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

ING investeert in EBUSCO ING investeert in de Nederlandse leverancier van elektrische bussen EBUSCO. ING heeft een belang in het Helmondse bedrijf genomen en een financiering verstrekt. De Nederlandse overheid draagt bovendien bij in de vorm van innovatiekrediet van het Ministerie van Economische Zaken en de inzet van het Innovatie Attaché Netwerk. Dirk Jan van Swaay, directeur energietransitie ING Bank. ‘We zien een enorm marktpotentieel voor de bussen van EBUSCO, waarmee een versnelling van verduurzaming kan worden bereikt’, stelt Rob Engelschman, directeur van ING Corporate Investments. ‘Het gaat alleen al in Nederland om een vervangingsmarkt van 5.000 bussen. De Europese markt voor stadsvervoer is geraamd op minimaal 100.000 bussen en er is veel belangstelling voor de innovatieve stadsbus van EBUSCO.’

Nieuwe Volkswagen e-Golf vanaf mei beschikbaar Volkswagen begint in mei 2017 met de levering van de nieuwe, volledig elektrisch aangedreven e-Golf. De voorverkoop gaat deze maand al van start. De nieuwe e-Golf heeft een grotere actieradius en een verder uitgebreide standaarduitrusting. Het accupakket van 35,8 kilowattuur zorgt voor een actieradius van maximaal 300 kilometer (red. de oude versie had een actieradius van 190 kilometer).

Social Charging app deelt kennis in Living Lab Smart Charging De start-up Social Charging heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Living Lab Smart Charging. Daarmee komen de ervaringen die worden opgedaan met de app beschikbaar voor onderzoek. De wensen van e-rijders kunnen zo gebruikt worden om Smart Charging verder te ontwikkelen en zo vanuit Nederland internationaal de standaard te zetten. De app Social Charging is vorig jaar mei gelanceerd in Den Haag. De app, verkrijgbaar voor Android en iPhone, zorgt ervoor dat mensen die elektrisch rijden elkaar kunnen benaderen zodat laadpalen optimaler kunnen worden gebruikt. In een verdere ontwikkeling komt ook Smart Charging beschikbaar in de app. Het bijzondere van de app is dat deze elektrische rijders in staat stelt om eenvoudig laadpalen te delen met buurtgenoten, collega’s en/of onbekenden.

2getthere zet stap naar Amerika Het Nederlandse technologiebedrijf 2getthere opent deze maand een nieuw kantoor in Silicon Valley. Van daaruit wil de Utrechtse onderneming na Azië (Singapore) en het Midden-Oosten (Dubai) de derde grote internationale markt voor autonome vervoersoplossingen gaan bewerken. 2getthere ontwerpt en levert autonome voertuigen (AV) en systemen. Het bedrijf waar momenteel circa 50 ontwikkelaars, IT-specialisten en ingenieurs werken, denkt binnen enkele jaren minimaal 3 tot 5 van dit type oplossingen per jaar in de Verenigde Staten te kunnen verkopen, goed voor een totale ordergrootte van 150 tot circa 300 miljoen dollar.

Ford kondigt grootschalige introductie elektrische auto’s aan Autofabrikant Ford bevestigt dat 7 van de 13 geplande nieuwe elektrische auto’s van het bedrijf in de komende 5 jaar wereldwijd worden geïntroduceerd. Het gaat onder meer om de F-150 hybride, de Mustang hybride en de Transit Custom plug-in hybride. Ford investeert 700 miljoen dollar en creëert 700 nieuwe banen in fabriek in Flat Rock (red. in de Amerikaanse staat Michigan) om de elektrische en autonome auto’s te produceren.

‹ Naar overzicht