©Alfra Romeo

Nieuws in 1 minuut | Nieuwe elektrische auto’s van Alfa Romeo, Citroën, Ford en Peugeot

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Alfa Romeo start verkoop JUNIOR ELETTRICA
Alfa Romeo start met de verkoop van de 100 procent elektrische JUNIOR ELETTRICA en de extra sportieve JUNIOR ELETTRICA VELOCE. Naar verwachting staat  de JUNIOR in september bij de Nederlandse Alfa Romeo-dealers. De auto biedt plaats aan 5 personen en heeft een bagageruimte van 400 liter. De auto heeft een batterij van 54 kilowattuur en een actieradius van ruim 400 kilometer. De JUNIOR ELETTRICA is uitgerust met een 3-fase boordlader van 11 kilowatt. Het opladen van 20 tot 80 procent kan bij DC-snellaadstations van 100 kilowatt in 27 minuten. Bij een 3-fase-laadstation van 11 kilowatt duurt een ‘0 tot 100 procent’-laadsessie 5 uur en 45 minuten.

Stellantis en Dubbeldam Groep lanceren Peugeot E-EXPERT
Stellantis en Dubbeldam Groep zetten met de ontwikkeling van de allereerste elektrische Peugeot E-EXPERT met veegvuilopbouw en zijbelader een volgende stap in het verduurzamen van afvalbeheer. De Peugeot E-EXPERT met veegvuilopbouw en zijbelader van Dubbeldam Groep is per direct te bestellen. De door Dubbeldam Groep ontwikkelde zijbelader van de Peugeot E-EXPERT heeft een interne lengte van 2.348 millimeter en een capaciteit van 5,3 kubieke meter. Daardoor is er voldoende ruimte voor het ledigen van diverse afvalcontainers. De elektrische Peugeot E-EXPERT is verkrijgbaar in 2 batterijversies: 50 en 75 kilowattuur. De eerste biedt een actieradius tot 224 kilometer en de tweede tot 350 kilometer.

Ford Pro verbetert elektrische E-Transit
Ford Pro introduceert de E-Transit met een grotere actieradius en breidt  de gebruiksmogelijkheden van de elektrische bestelauto uit. De vernieuwde versie wordt geleverd met een batterij van 89 kilowattuur en een actieradius tot 402 kilometer. Ford presenteert daarbij bovendien langere onderhoudsintervallen van 2 jaar zonder kilometerbeperking. De Ford E-Transit met de grotere actieradius is later dit jaar te bestellen waarbij er de keuze is uit 19 modelvarianten en de levering start begin 2025.

Citroën toont nieuwe C3 Aircross
Citroën heeft de eerste beelden onthuld van de C3 Aircross. Hij heeft volgens de fabrikant dezelfde ‘designtaal’ als de C3 hatchback. Beide modellen staan op het Smart Car-platform, waardoor een grote mate van flexibiliteit in aandrijflijnen mogelijk is én een kostenefficiënte productie. Citroën zal de nieuwe C3 Aircross nog voor de zomer op de markt brengen. De auto met maximaal 7 plaatsen komt beschikbaar in een benzine, hybride en elektrische variant.

‹ Naar overzicht