©Opel

Nieuws in 1 minuut | Opel lanceert Frontera Eletric, Lancia opent Nederlandse showrooms

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Opel lanceert elektrische Opel Frontera
De Opel Frontera heeft in Istanbul zijn publieksdebuut beleefd. Onder het toeziend oog van talrijke journalisten en belangstellenden trok algemeen directeur Florian Huettl, samen met vicepresident Design Mark Adams en senior-vicepresident Product & Pricing Tobias Gubitz het doek van de volledig nieuwe SUV.  ‘Dit jaar vieren we 125 jaar autoproductie bij Opel’, aldus Huettl. ‘125 jaar waarin we altijd vooruit hebben gekeken en onze klanten innovatieve, praktische en vooral bereikbare mobiliteit hebben geboden. De nieuwe Opel Frontera maakt in dit opzicht een bijzonder krachtig statement: onze nieuwe, zeer flexibele, ruime en geëlektrificeerde SUV zal nieuwe klantengroepen overtuigen.’

Tijdens de presentatie in Istanbul maakte Opel bekend dat het niet bij 5 zitplaatsen zal blijven. De compacte SUV komt in een later stadium ook als 7-zitter op de markt. De batterij-elektrische variant Opel Frontera Electric heeft een een actieradius tot ruim 300 kilometer. De long range-versie met een grotere batterijcapaciteit kan tot circa 400 kilometer afleggen op een volle batterij.

Lancia opent eerste Nederlandse showroom
De terugkeer van Lancia op de Nederlandse markt is een feit. Autobedrijf ‘Broekhuis Zwolle’ heeft zijn deuren geopend als eerste officiële Lancia-showroom van Nederland. Daarmee is Broekhuis ook het allereerste Nederlandse Stellantis House: alle merken van Stellantis Nederland zijn bij hen vertegenwoordigd. Als kers op de taart was er bij de opening een primeur: de nieuwe Lancia Ypsilon werd voor het eerst getoond op Nederlandse bodem. Deze auto is als hybride en 100 procent elektrische variant te koop.

De komende maanden komen worden nog 4 andere Nederlandse Lancia Showrooms geopend, volgend jaar gevolgd door nummer 6. De uitrol van het Nederlandse dealernetwerk valt samen met de Europese. In 2024 zullen in heel Europa 70 nieuwe Lancia-dealers hun deuren openen.

Laadpaalexploitant Qwello neemt Park&Charge over
De Europese laadpaalexploitant Qwello heeft de Nederlandse charge point operator (cpo) Park&Charge overgenomen. Met de overname zet Qwello haar Europese uitrol voort en gaat het bericht zich in Nederland richten op de uitbouw van het Nederlandse laadpalenportfolio van Park&Charge.

Qwello begon in 2021 met de ontwikkeling van laadstations en werd al snel marktleider in Zweden gevolgd door een succesvolle uitrol naar Duitsland. Een financiering van 50 miljoen euro van het Amerikaanse Tiger in 2022 en een jointventure met de Spaanse leverancier van hernieuwbare-energie Acciona maakte een succesvolle uitbreiding mogelijk naar de Spaanse, Britse, Poolse en Franse markt. Met de overname van Park&Charge is Qwello vanaf nu ook actief op de Nederlandse markt.

zepp.solutions haalt 3 miljoen euro kapitaal op
zepp.solutions heeft een investering van 3 miljoen euro binnengehaald. Deze financiering is afkomstig van het Energietransitiefonds Rotterdam en een particuliere investeerder die diep geworteld is in de Rotterdamse tech-scene. De investering zal zepp ondersteunen bij verdere uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten om te kunnen voldoen aan de stijgende marktvraag naar zero-emissie oplossingen.

Zepp.solutions is een Nederlandse ontwikkelaar van waterstofbrandstofcelsystemen. De producten van Zepp bevatten alle hard- en software die nodig is om waterstofgas om te zetten in bruikbare elektriciteit met een hoge efficiëntie en ongeëvenaarde vermogensdichtheid. Deze systemen zijn specifiek ontworpen voor middelzware tot zware toepassingen en maken het mogelijk voor fabrikanten van vrachtwagens of machines en scheepswerven om over te stappen op emissievrije technologie. ‘Deze eerste investering is een belangrijke mijlpaal voor ons team’, zegt Jonas Brendelberger, medeoprichter van zepp.solutions. ‘Het is een duidelijk signaal van vertrouwen in onze visie en de investeerders passen perfect bij ons, we versterken hiermee onze wortels in de Rotterdamse en Delftse tech sector.’

Recente voorbeelden van toepassingen met zepp's technologie zijn de 'Ab Initio’, een binnenvaartschip van Concordia DAMEN en meerdere Liebherr-graafmachines. Een ander succesverhaal is de integratie van een zepp systeem in een yard tractor van Terberg Benschop, dit voertuig rijdt sinds oktober 2020 op waterstof. Aankomende integraties zijn onder andere 2 waterstof-elektrische vrachtwagens van 44 ton die worden aangedreven door brandstofcellen, en een mobiele stroomaggregaat voor vliegtuigen die zal worden ingezet op Schiphol.  

‹ Naar overzicht