©PowerGo

Nieuws in 1 minuut | Eerste snellader voor PLUS Supermarkten, leasereader wil auto delen

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Samenwerking Polestar en Zaptec
Polestar lanceert samen met partner Zaptec nieuwe laadoplossingen voor consumenten. De samenwerking omvat een strategisch partnership voor de lange termijn op het gebied van toekomstige vehicle-to-grid technologie (V2G) en bidirectionele laadoplossingen. Polestar biedt binnenkort in een geselecteerd aantal Europese markten de thuislaadwallbox Zaptec Go aan en de beschikbaarheid wordt in Europa in de loop van de tijd verder uitgebreid. De Zaptec Go is beschikbaar voor Polestar-rijders in Zweden, Denemarken, Nederland en Noorwegen. De Zaptec Go wallbox is compatibel met alle Polestar-modellen, inclusief de Polestar 3 en de Polestar 4, waarvan deze zomer de eerste exemplaren in Europa worden geleverd aan klanten.

PowerGo en PLUS nemen eerste snellader in gebruik
PLUS in Klazienaveen is sinds deze week de eerste locatie van de supermarktketen die over een eigen snellaadpaal beschikt. Er kunnen 2 elektrische voertuigen tegelijkertijd geladen worden met een maximumlaadsnelheid van 320 kilowatt. Dankzij de hoge laadsnelheid is de auto in de meeste gevallen volledig opgeladen na het supermarktbezoek. De stroom is afkomstig van Nederlandse zonneparken. Vanwege de overbelasting van het elektriciteitsnetwerk in Nederland heeft PowerGo een snellader met een geïntegreerd batterijsysteem geplaatst. De snellader slaat energie tijdelijk op, zodat deze op een later moment gebruikt kan worden voor de laadsessie. Zo wordt het elektriciteitsnetwerk op piekmomenten ontlast en kan het op overige momenten aan de laadbehoefte voldoen. Ook andere locaties van PLUS Supermarkten gaan snel volgen. Zo wordt binnenkort de snellaadlocatie bij PLUS in Schoonebeek opgeleverd.

Ford introduceert E-Transit Custom
Ford Pro heeft de nieuwe bestelauto E-Transit Custom gepresenteerd waarmee kleine en middelgrote bedrijven hun wagenpark van 1-tons bestelauto’s kunnen elektrificeren. Bij de introductie van de nieuwe E-Transit Custom introduceert Ford Pro op de grote Europese markten een geïntegreerde thuislaadoplossing voor bedrijven – inclusief installatie van een connected wallbox, beheerssoftware en onderhoud. De volledig elektrische aandrijflijn biedt een actieradius van maximaal 329 kilometer en een laadvermogen tot 1.147 kilogram.

Leaserijder wil auto van de zaak best delen
Meer dan de helft van de Nederlandse werkgevers én werknemers vindt het delen van zakelijke leaseauto’s met collega’s een goed idee. Dat blijkt uit onderzoek van de Coalitie Anders Reizen dat werd uitgevoerd door Verian (red. voorheen Kantar). De helft van de ondervraagden zou de eigen privéauto minder gebruiken als de leaseauto van collega’s deelbaar wordt. De Coalitie Anders Reizen liet het draagvlakonderzoek uitvoeren onder ruim 1.200 werkende Nederlanders. ‘Nederland loopt vast als we niets doen en tegelijk is de potentie van het delen van zakelijke leaseauto’s enorm’, zegt Hugo Houppermans, directeur van de Coalitie Anders Reizen waar 70 grote Nederlandse werkgevers bij zijn aangesloten. ‘Nederland telt bijna 1 miljoen zakelijke leaseauto’s. Een groot deel van deze auto’s zijn elektrisch en schoner dan privéauto’s. Door zakelijke leaseauto’s te delen kunnen meer mensen duurzamer reizen, de privéauto laten staan en kosten besparen. Waar wachten we nog op?’

Leaserijders willen het in de portemonnee ervaren dat het voordelen oplevert als de zakelijke leaseauto wordt gedeeld. Ruim 7 op de 10 zakelijke leaserijders vinden het belangrijk dat de eigen bijdrage of bijtelling omlaag gaat als er wordt gedeeld. Daarnaast vindt deze groep vooral regie en controle belangrijk. Zo willen zij de auto in het weekend blijven gebruiken en zelf bepalen wanneer en hoe lang de auto wordt gedeeld. Voor niet-leaserijders speelt een andere voorwaarde een rol: het moet vooral geen gedoe opleveren voor de leaserijder.

‹ Naar overzicht