Het nieuws in 1 minuut | maandag 30 november - zondag 6 december 2015

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

26 nieuwe e-laadpunten in Roosendaalse parkeergarages Roosendaal heeft 26 nieuwe laadpunten voor elektrische auto’s in gebruik genomen. De laadpunten zijn gerealiseerd in de parkeergarages Nieuwe Markt (10 stuks), Biggelaar (6 stuks), Roselaar (6 stuks) en Mill Hill (4 stuks). Met de ingebruikname van de nieuwe e-laadpunten is de laadcapaciteit voor elektrische auto’s in Roosendaal bijna verdubbeld. De nieuwe laadpunten worden geëxploiteerd door Parkeer Beheer Roosendaal. De gemeente Roosendaal heeft de aanleg van de laadpunten financieel mogelijk gemaakt. 

Amstelveen neemt begin december 4 snelladers in december Amstelveen neemt deze week op 4 locaties een snellader in gebruik. De gemeente kent al zo’n 100 reguliere laadpunten met een oplaadtijd van circa zes uur. Donderdag opent wethouder Bot in aanwezigheid van winkelend publiek en geïnteresseerden 1 van de 4 openbare snellaadstations in de gemeente bij Winkelcentrum Westwijk. Het bedrijf Allego plaatste voor de gemeente de snellaadstations bij winkelcentrum Kostverlorenhof, winkelcentrum Westwijk en bij winkelcentrum Stadshart.

120 aanvragen in Breda voor gratis laadpaal Breda telt moment 62 laadpalen. De Brabantse stad biedt inwoners de mogelijkheid om een gratis laadpaal aan te vragen. Volgens de regionale krant BN De Stem zijn er moment 120 aanvragen in behandeling. Wethouder Paul de Beer ziet er wekelijks enkele bijkomen volgens de krant. ‘Als dat er honderden worden, vraag ik me af of we het zo gaan redden’, aldus de wethouder.

16 Miljoen euro voor laatste knelpunten luchtkwaliteit Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu stelt extra geld beschikbaar voor de aanpak van luchtkwaliteit in Amsterdam en Rotterdam. Beide steden krijgen 8 miljoen euro om de laatste hardnekkige binnenstedelijke knelpunten aan te pakken. Geld gaat onder meer naar een schoner openbaar vervoer, het faciliteren van meer laadpunten voor elektrisch rijden en een sloopregeling voor vervuilende bestelbusjes. Dat schrijft Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.

‘Forenzen met e-bike zijn voordeliger uit’ Fietsenfabrikant Gazelle heeft een onderzoek gepresenteerd waaruit blijkt dat mensen met een e-bike, vaak forenzen, fors geld besparen. De verbruikskosten van een doorsnee familieauto met een benzinemotor (verbruik: 1 liter per 23 kilometer) liggen doorgaans op 6 cent per kilometer, exclusief afschrijving, onderhoud, verzekering en belasting. De ‘brandstof’ van een e-bike is goedkoper. Het opladen van een fietsaccu (400 wattuur) duurt ongeveer 3,5 uur en kost minder dan 10 cent per keer. Afhankelijk van de gekozen ondersteuningsmodus en de weersomstandigheden heeft een middenmotor van Bosch (red. waar Gazelles fietsen van zijn voorzien) een actieradius van ongeveer 130 kilometer.

Friese fabriek produceert 200e elektrische ‘Tesla-tuinauto’ Frisian Motors uit het Friese Bakkeveen heeft de grens van de productie van 200 elektrische voertuigen doorbroken. Het 200e voertuig is inmiddels op kenteken geregistreerd bij de RDW. Het gaat om een specifiek model die in de volksmond ‘elektrische transporter’ wordt genoemd en de naam Leffert FM-50 draagt, door het bedrijf bestempeld als ‘Tuin-Tesla’. Het voertuig is een combinatie van een personenwagen en een voertuig voor ruw terrein die een topsnelheid haalt van 60 kilometer.

‹ Naar overzicht