Het nieuws in 1 minuut | maandag 19 oktober - zondag 25 oktober 2015

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Duitse milieuminister wil aanschafsubsidie voor e-auto De Duitse milieuminister Barbara Hendricks wil dat er een aanschafsubsidie van 5.000 euro komt voor elektrische auto’s. De fiscale stimulering moet worden ingevoerd in combinatie met een verplicht quotum voor elektrische auto’s. Duitsland heeft als doel om in 2020 1 miljoen elektrische auto’s op de weg te hebben.

BYD presenteert drie nieuwe elektrische bussen BYD presenteert deze week op de Busworld drie nieuwe elektrische bussen: de volledige elektrische dubbeldekker-, gelede en midibus. Het merk toont op de beursvloer de eerste volledig elektrische dubbeldekker ter wereld en tevens de bus met de grootste batterijcapaciteit die BYD ooit gebouwd heeft. Daarnaast onthult BYD de 18-meter lange gelede bus met ruimte voor 150 passagiers (actieradius 220 kilometer) en vindt de Europese première van de 8 meter midibus plaats.

Onderzoek BedrijfsautoRAI: groot potentieel voor elektrische bestelauto Uit onderzoek van BedrijfsautoRAI 2015, die dinsdag 20 oktober van start gaat, blijkt dat meer dan 80 procent van de ondernemers zijn bestelauto gekocht heeft. In het onderzoek is respondenten ook gevraagd naar de mogelijkheid van elektrisch rijden. 24 procent van de ondervraagden zou vanuit duurzaamheidsoogpunt elektrisch rijden overwegen en 32 procent twijfelt hierover. Indien men de juiste argumenten weet te vinden om de twijfelaars te overtuigen, ligt er volgens de onderzoekers een groot potentieel voor elektrische bestelauto’s.

Volvo komt in 2019 met volledig elektrische auto Volvo Cars heeft onthuld in 2019 haar eerste volledig elektrisch aangedreven auto te lanceren. In de nabije toekomst wil Volvo in alle modellen al van een plugin-hybride aandrijving voorzien; bestaande uit een elektromotor gecombineerd met een conventionele brandstofmotor.

Vehicle-to-grid-project Utrecht genomineerd voor elektrisch vervoer award Lokale zonnepanelen gekoppeld aan slimme oplaadpalen voor elektrische auto’s. Een consortium nam afgelopen juni in Utrecht een wereldprimeur voor opslag van duurzame energie via elektrische auto’s in gebruik. Het Utrechtse vehicle-to-grid project in de wijk Lombok is nu genomineerd voor de eCarTec Award 2015 van de Duitse deelstaat Beieren. De award is één van de meest prestigieuze internationale prijzen voor elektrisch vervoer.

Tesla maakt Model S met software-update deels zelfrijdend Autofabrikant Tesla maakt zijn Model S in de komende weken deels zelfrijdend via een software-update. De fabrikant van elektrische auto’s laat wel weten dat chauffeurs hun handen aan het stuur moeten houden. De software-update 7.0 verschijnt in de komende weken ook op Europese auto's als lokale toezichthouders daarmee akkoord gaan. De software zorgt er onder meer voor dat de e-auto in één baan van de snelweg gehouden wordt en niet te dicht op voorgangers rijdt.

‹ Naar overzicht