Publicatie van de maand | Startgids voor bedrijven over laden van elektrische auto’s

Publicatie van de maand|Laatste update:

Veel bedrijven die de overstap willen maken naar elektrisch rijden, hebben vragen over het laden van voertuigen. Voor hen is nu de Startgids voor bedrijven beschikbaar. Deze gids zet de verschillende laadopties voor bedrijven uiteen en geeft aan wat de slimme keuzes hierin zijn.

De startgids bevat een 9-stappenplan dat in één oogopslag laat zien welke stappen genomen moeten worden om laadpunten te realiseren. Vervolgens wordt dieper ingegaan op elke stap. Tenslotte is er een checklist die bedrijven kunnen gebruiken in gesprekken met mogelijke leveranciers. 

De gids is niet alleen bestemd voor bedrijven die de eerste stappen naar elektrisch zetten, maar ook voor degenen die opschalen naar een groter aantal laadpunten. Ten slotte is de gids gericht op bedrijven met eigen wagenpark of lease-voertuigen en op logistieke bedrijven met een eigen vloot.

De focus ligt op plug-in en batterij-elektrische personenauto’s, bestelwagens en taxi’s. Hybride voertuigen zonder stekker vallen buiten de scope, evenals waterstof als energiedrager.

Titel publicatie: Laden van elektrische auto’s op de zaak | Een startgids voor bedrijven
Organisatie: RVO.nl en NKL
Publicatiedatum: December 2020

‹ Naar overzicht