©Renault

Video van de week | Het verhaal achter het geluidsontwerp van elektrische auto’s

Video's|Laatste update:

Renault is een samenwerking aangegaan met Jean-Michel Jarre om het ‘geluid’ voor de toekomstige elektrische auto’s van het merk te ontwikkelen. Van dit proces is nu een documentaire te zien.

Jean-Michel Jarre is artiest, songwriter, auteur en elektronicapionier. Een van de eerste projecten van Jean-Michel Jarre was de ontwikkeling van 2 verschillende geluiden voor de elektrische en hybride modellen van Renault, in samenwerking met Ircam en de geluidsontwerpers van Renault Group. Het ging daarbij om de Vehicle Sound for Pedestrians (VSP) – een waarschuwingsgeluid voor voetgangers die buiten de auto hoorbaar is tijdens het rijden op lage snelheden – en de welkomstgeluiden bij het in de auto stappen.

De nieuwe documentaire ‘The story behind the sound design with Jean-Michel Jarre’ geeft een kijkje achter de schermen en de bijdrage van Jean-Michel Jarre gedurende het proces van geluid ontwerpen. De documentaire legt de vele kwesties bloot gedurende het ontwerpproces, van de eerste gedachten tot de onthulling van de geluiden van de Renault Scenic E-Tech electric tijdens de autoshow in München (IAA) in 2023.

‹ Naar overzicht