©(foto: We Drive Solar)

Foto van de week | Smart Solar Charging-project Utrecht uitgebreid naar 5 wijken

Foto's|Laatste update:

Vanwege het succes in de Utrechtse wijk Lombok breidt het duurzame energiesysteem Smart Solar Charging zich uit naar 5 wijken in de regio. Onderdeel hiervan is de plaatsing van 70 elektrische We Drive Solar-auto’s.

In Lombok is Smart Solar Charging een beproefd concept. Overdag slaat een slimme laadpaal lokale zonne-energie op in elektrische deelauto’s. Op een ander moment wordt het energieoverschot dankzij vehicle2grid-technologie (V2G) in de wijk gebruikt.

De uitbreiding leidt tot nieuwe energiediensten voor uiteenlopende gebieden zoals woonwijken, zakencentra en stationsgebieden. Dit sluit aan bij de ambities van de stad en provincie Utrecht om de innovatiekracht te versterken, nieuwe bedrijvigheid te realiseren en tegelijk de stedelijke omgeving te verduurzamen.

De ervaringen in Lombok worden de komende 4 jaar doorontwikkeld en getest in 5 gekoppelde proeftuinen in de regio Utrecht. Alle proeftuinen combineren opwek van duurzame energie met V2G-laadpunten en deelautosystemen. Daarbij heeft elke proeftuin zijn eigen gebruiksprofiel, type afnemer en specifieke markt. Onderdeel van dit innovatieproject is de plaatsing van 70 We Drive Solar auto’s. Deze auto met een actieradius van 300 kilometer en een batterij biedt de mogelijkheid om Smart Solar Charging door te ontwikkelen tot een duurzaam wijkenergiesysteem. De regionale uitrol van Smart Solar Charging in dit project betekent een stap voorwaarts richting internationale opschaling van deze systeeminnovatie.

‹ Naar overzicht