©HVC

Foto van de week | Primeur voor HVC: vuilniswagen met elektrische zijlader

Foto's|Laatste update:

VDL Translift in Dronten heeft de eerste 2 elektrische zijladers van Nederland gepresenteerd. HVC neemt er een in gebruik en het tweede voertuig gaat rijden bij collega-inzamelaar Rova. HVC wil de afvalinzameling zo duurzaam mogelijk organiseren. Afval elektrisch inzamelen maakt hier deel van uit.

Vanaf begin 2020 zamelt HVC het afval van een deel van de inwoners van gemeente Velsen elektrisch in. De elektrische zijladers hebben een actieradius van ongeveer 100 kilometer. Op de locatie in Velsen neemt HVC een snellaadstation in bedrijf. Om inzamelroutes optimaal te rijden, zijn de elektrische inzamelvoertuigen straks binnen een half uur bijgeladen.

De voertuigen zijn onderdeel van een proeftuinproject dat ontwikkeld is door VDL, in samenwerking met HVC, ROVA, gemeente Rotterdam en Cure. Ook onderzoeksbureau TNO is betrokken, om de ervaringen van de koplopers te monitoren. Als het project succesvol is, ontwikkelt TNO een breed implementatieplan om meer partijen over te laten stappen op het elektrisch inzamelen van afval.

‹ Naar overzicht