©Kia

Foto van de week | Kia levert eerste elektrische huisartsenauto van Nederland

Foto's|Laatste update:

MAI Medische Diensten heeft de eerste volledig elektrische huisartsenauto van Nederland in gebruik genomen. De medische dienstverlener koos voor de e-Niro en de eerste praktijkervaringen zijn positief. Meer elektrische huisartsenauto’s volgen daarom spoedig.

Deze auto is voorzien van speciale functies waaronder een tweede accu die nodig is voor de apparatuur die een huisarts tijdens zijn visites nodig heeft, maar ook meetapparatuur, diagnostische apparatuur en een opberg- en koelmogelijkheid voor medicatie.

De elektrische huisartsenauto is bestemd voor het vervoer van visite rijdende huisartsen in de avond-, nacht- en weekenduren. In verschillende regio’s wordt hiervoor gebruik gemaakt van de huisartsenservice van MAI. Vanuit de huisartsenpost worden de artsen snel en veilig naar hun patiënten gebracht door chauffeurs die ook beschikken over medische kennis en dus kunnen assisteren tijdens (spoed)visites.

De eerste elektrische huisartsenauto van Nederland wordt op dit moment in de praktijk getest. Nico Herfkens, algemeen manager van MAI Medische diensten, verwacht dat de komende jaren veel huisartsenposten zullen overstappen op elektrisch vervoer. 'Het milieu heeft de aandacht van iedereen en de plannen zijn met enthousiasme ontvangen door de toekomstige gebruikers. Wie klimaatneutraal wil werken, zal kiezen voor de elektrische huisartsenauto. Dit is de toekomst.'

‹ Naar overzicht