RET gaat samenwerking aan met aanbieders deelfietsen en elektrische scooters

Foto's|Laatste update:

De RET, gemeente Rotterdam, Rotterdam Ahoy en de deelvervoerders Check, Donkey Republic, felyx en GO Sharing werken samen in Rotterdam; ov-reizigers worden actief gewezen op het gebruik van deelvervoer.

Het deelvervoer bestaat uit fietsen, e-bikes en elektrische scooters. De deelvervoerders stemmen het aanbod af op drukke punten in het ov. Dit draagt eraan bij dat het ov van de RET binnen de maximale bezetting van 40 procent kan blijven en dat reizigers ook andere reismogelijkheden hebben.

Check, Donkey Republic, felyx en GO Sharing zijn samen verantwoordelijk voor de deelfietsen/e-bikes en elektrische scooters die in de stad te gebruiken zijn. Zij gingen een samenwerking aan met elkaar en met de RET, Ahoy en gemeente Rotterdam: op drukke punten in het openbaar vervoer is door de gemeente ruimte gemaakt voor extra aanbod van deelvervoer. De 4 deelvervoerders zorgen hier voor voldoende aanbod van hun fietsen en e-bikes (Donkey Republic) en elektrische scooters (Check, felyx en GO Sharing). De RET wijst reizigers er actief op. Dit doet de RET onder meer via pictogrammen op de grotere metrostations, digitale schermen en social media.

Ov-reizigers die willen overstappen op elektrische scooters, deelfietsen of e-bikes, kunnen de beschikbaarheid controleren via de RET Real Time App. Besluit de reiziger een elektrische scooter of deelfiets/e-bike te gebruiken? Dan verloopt het verdere gebruik via de app van de aanbieder die de reiziger kiest.

‹ Naar overzicht