©VolkerWessels

Foto van de week | VolkerWessels investeert in ’s werelds eerste volledig elektrische rupshijskraan

Foto's|Laatste update:

VolkerWessels Materieel & Logistiek investeert in 100 procent elektrisch hijsen met de eerste elektrische, volledig op accu’s aangedreven rupshijskraan ter wereld.

Volle werkdag
Deze rupshijskraan, ontwikkeld door PVE, kan een volle werkdag functioneren zonder aan de groene stekker te moeten. VolkerWessels en PVE zijn gestart met de voorbereidingen om de rupshijskraan in het vierde kwartaal van 2021 in te zetten.

Naast de rupshijskraan hebben diverse dochterondernemingen van VolkerWessels al geïnvesteerd in volledig elektrische wegenbouwmachines zoals asfaltspreidmachines en walsen. De investeringen in een elektrische rupshijskraan en andere elektrische bouwmachines passen bij de ambitie van VolkerWessels om in 2026 een volledig CO₂-neutraal materieelpark te hebben. Zo werkt VolkerWessels aan zijn duurzaamheidsambitie: 100 procent circulair. De elektrische rupshijskraan zal landelijk ingezet worden op diverse werken.

Rupshijskranen
PVE Cranes is een specialist op het gebied van rupshijskranen. Mede door de vraag van VolkerWessels om de traditionele, dieselaangedreven rupshijskraan emissieloos te krijgen, heeft PVE een range van volledig elektrisch aangedreven rupshijskranen ontwikkeld. Zo worden een 85 ton, 100 ton, 135 ton en een 160 ton emissieloze kraan in de markt gezet.

VolkerWessels heeft gekozen voor het model PV E Crane model EC160, een 160 ton rupshijskraan met 42 meter hoofdgiek en 43 meter beweegbare jib.

‹ Naar overzicht