©VDL

Foto van de week | VDL bouwt elektrische camper

Foto's|Laatste update:

VDL Bus Venlo, onderdeel van VDL Bus & Coach, en Camperfixx zijn een langdurige samenwerking aangegaan om de eerste elektrische camper voor de West-Europese markt te vervaardigen.

Met de e-Fixxter is het straks mogelijk een afstand van ongeveer 300 kilometer af te leggen.

VDL Bus Venlo wordt industrieel partner van Camperfixx, een camperbouwbedrijf uit Friesland. VDL gaat compacte elektrische campers bouwen op basis van de nagenoeg identieke Peugeot Expert, Toyota Proace, Opel Vivaro en Citroën Jumpy. Het gaat naar verwachting om minimaal 30 elektrische voertuigen in 2021, alleen al voor de Nederlandse markt. De voertuigen worden verkocht door Camperfixx.

De elektrische camper wordt geleverd in een 4- en een 5-persoons versie. Uniek is de keuze uit 2 lengten en beide zijn, door de compacte bouw, ook uitstekend als ‘gewone’ auto te gebruiken. De hoogte bedraagt namelijk minder dan 2 meter en de draaicirkel van beide varianten is opvallend kort. De actieradius bedraagt ongeveer 330 kilometer. Het accupakket laadt in een half uur op tot 80 procent van de batterij. De achterbank is verschuifbaar en kan in 10 seconden worden opgebouwd tot een breed bed. Er is veel kastruimte en de keuken is voorzien van een koelkast. In het slaaphefdak kan een extra bed gemonteerd worden.

VDL Bus Venlo VDL Bus Venlo, onderdeel van VDL Bus & Coach, produceert mini- & midibussen voor tour- en openbaar vervoer, politievoertuigen, taxibussen, luchthavenvervoer en speciaal vervoer zoals bussen voor gehandicaptenvervoer en VIP-bussen in alle mogelijke uitvoeringen. Verder wordt in Venlo de Medibus ontwikkeld. Deze mobiele artsenpraktijk, waarbij een VDL bus van het type Citea LLE-127 als platform dient, wordt momenteel ingezet bij een grootschalige studie van het Robert Koch Institute (RKI) naar de COVID-19-verspreiding in Duitsland.

‹ Naar overzicht