©Vasilis Ververidis | Dreamstime.com

Foto van de week | Meer dan 6.000 Tesla Superchargers op meer dan 600 locaties

Foto's|Laatste update:

Tesla heeft een nieuwe mijlpaal bereikt bij de uitrol van Superchargers: de mijlpaal van 6.000 snelladers is bereikt. In heel Europa beschikt het bedrijf nu over 6.039 Superchargers op 601 locaties.

2,4 miljard kilometers
Toen de eerste Model S in Europa arriveerde in 2013 werd de eerste Supercharger in Noorwegen geïnstalleerd en toen Model X in 2016 werd geïntroduceerd, was dat aantal gegroeid tot 1.267. De leveringen van Model 3 begonnen in 2019 met in totaal 3.711 Superchargers in heel Europa. In de afgelopen 2 jaar is de groei van het netwerk versneld om de mijlpaal van nu te bereiken, waardoor meer dan 2,4 miljard Supercharger-kilometers mogelijk zijn gemaakt. Sinds de introductie van Model 3 hebben Tesla-eigenaren het equivalent afgelegd van meer dan 3.000 retourvluchten naar de maan of ongeveer 22 retourvluchten naar Mars met behulp van Europa’s Superchargernetwerk. Tegenwoordig zijn Superchargers te vinden in 27 landen in Europa, inclusief de meest recente uitbreiding naar Athene, Griekenland. In Nederland zijn er 528 Superchargers en 33 locaties door het hele land.

25 procent verkort
Toen Tesla in 2013 het netwerk opende, bedroeg de gemiddelde grootte van een Superchargerlocatie 7 Superchargers. In de afgelopen jaren is dit toegenomen om de groeiende omvang van het klantenbestand bij te houden. Tegenwoordig is de grootste locatie van Europa Nebbenes in Noorwegen met 44 superchargers, gevolgd door Rygge in Noorwegen (42) en Liertoppen in Noorwegen (40) en Oberhonnefeld in Duitsland (40).

Superchargers zijn door de jaren heen ook efficiënter geworden. Het piekvermogen van de V2 Supercharger is opgewaardeerd tot 150 kilowatt en On-Route Battery Warm Up is geïntroduceerd op Tesla’s om ervoor te zorgen dat ze aankomen met de optimale temperatuur om op te laden, waardoor de gemiddelde laadtijd met 25 procent wordt verkort. Met de introductie van V3 Supercharging in Europa worden laadsnelheden tot 1.600 kilometer per uur gehaald.

‹ Naar overzicht