©Eneco

Foto van de week | Efteling plaatst 60 extra laadpalen en claimt grootste laadplein van de Benelux

Foto's|Laatste update:

De Efteling claimt, in samenwerking met Eneco, het grootste laadplein in de Benelux te realiseren. Het attractiepark heeft 60 laadpalen toegevoegd op het parkeerterrein voor bezoekers. Dat zorgt voor een totaal van 87 laadpalen waar, als het park weer opent, 174 elektrische auto’s tegelijkertijd kunnen opladen.

100 procent duurzame energie
‘De Efteling heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Het realiseren van deze extra laadpalen past daar helemaal bij. Ik ben erg trots dat we het grootste laadplein van de Benelux hebben!’ vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling. ‘Momenteel zijn onze poorten helaas nog gesloten, maar we willen en kunnen op een verantwoorde manier open. Zodra de Efteling weer opent, kunnen vele bezoekers gebruikmaken van de laadpalen.’ 

Alle laadpalen van Eneco laden uitsluitend op 100 procent duurzame energie, afkomstig van Europese zon en wind.

De 2 partijen werken met elkaar samen sinds 2019. Joris Laponder, chief commercial officer bij Eneco eMobility, is verheugd met deze nieuwe stap in de samenwerking: ‘Eneco en de Efteling voorzien in de groeiende behoefte voor laadmogelijkheden voor elektrische auto’s. Bezoekers van de Efteling kunnen zorgeloos laden tijdens hun bezoek. De laadpunten zijn daarmee niet alleen een duurzame investering, maar ook een extra service voor de bezoekers van de Efteling. Dat we dit samen mogen neerzetten, is echt een goede stap op weg naar duurzame mobiliteit’.

‹ Naar overzicht