©VDL

Foto van de week | VDL Bus & Coach introduceert MidEuro Electric voor elektrisch shuttleverkeer

Foto's|Laatste update:

Het portfolio mini- en midibussen van VDL Bus & Coach, bestaande uit de MidCity en MidEuro, wordt voor de Nederlandse en Duitse markt verder uitgebreid met de MidEuro Electric.

Het volledig elektrische voertuig, geleverd op basis van een Volkswagen e-Crafter, is geschikt voor shuttleverkeer. De batterij kan tot 80 procent worden opgeladen in slechts 45 minuten. De MidEuro Electric wordt gebouwd bij VDL Bus Venlo.

115 kilometer range
De actieradius van de MidEuro Electric bedraagt 115 kilometer volgens de WLTP-standaard, een richtlijn die de wereldwijd geharmoniseerde norm beschrijft voor het bepalen van emissies, brandstofverbruik en elektrisch bereik van lichte voertuigen.

Daarmee leent de elektrische minibus zich volgens VDL uitstekend voor shuttlevervoer, zoals bijvoorbeeld hoteltransfers, en is het voertuig bij uitstek geschikt voor een volledige werkdag in een stedelijke omgeving. Afhankelijk van de inzet van het voertuig en de wensen van de klant, zijn er meerdere indelingen mogelijk. Tevens is de MidEuro Electric geschikt voor het vervoer van minder valide passagiers. De op maat gemaakte ombouw wordt volledig afgestemd op de specifieke eisen voor het vervoer van kleine groepen. Zo zijn alle stoelen standaard voorzien van lederen bekleding. Er is rekening gehouden met een makkelijke instap voor passagiers (8+1) en rolstoelgebruikers.

Samenwerking met Pon’s Automobielhandel
Voor de ontwikkeling van de MidEuro Electric heeft VDL Bus & Coach nauw samengewerkt met Pon’s Automobielhandel, importeur voor de merken Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens. De eerste contacten zijn tot stand gekomen tussen VDL en Pon om het VDL-gamma uit te breiden met een elektrische minibus op basis van de Volkswagen e-Crafter. Daarna is de ontwikkeling gestart en gedurende dit traject is ook Volkswagen aangesloten. Zij hebben uiteindelijk een Letter of No Objection afgegeven waardoor het voertuig is goedgekeurd door Volkswagen.

‹ Naar overzicht