Foto van de week | Van Doorn heeft eerste 100 procent elektrische veegwagen van Nederland

Foto's|Laatste update:

Van Doorn uit Geldermalsen ontving onlangs van importeur Terberg Matec Nederland de sleutels van de nieuwe elektrische veegwagen: de V65e. Het is de allereerste 100 procent elektrische truck gemonteerde veegwagen in Nederland.

Patent
Het is tevens 1 van de 15 eerste in Europa. De V65e is CO2-neutraal. Hij is emissieloos en maakt de buitenruimte fluisterstil schoon. Dat maakt hem ook geschikt voor gebruik binnen de bebouwde kom. De veegwagen heeft een zuigsysteem waar patent op rust, is volgens de fabrikant even krachtig als diesel-aangedreven machines en is 8 uur per dag inzetbaar.

Terberg Matec Nederland importeerde en leverde de V65e aan Van Doorn. De veegwagen werd opgebouwd bij Bucher Municipal in Dorking.

25.000 liter diesel
De elektrische veegwagen bespaart op jaarbasis ruim 97 ton CO2 en 25.000 liter diesel. Geleidelijk wil Van Doorn overschakelen naar een milieuvriendelijk wagenpark om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van de toekomst. Al eerder investeerde Van Doorn in een elektrische werkbus, elektrische werktuigdrager, een e-Crafter en een elektrische knikmops. Daarnaast overweegt Van Doorn nog de aanschaf van elektrische vrachtauto’s en tractoren.

Van Doorn zal de V65e inzetten op haar eigen onderhoudscontracten. Daarnaast is de V65e te huur.

‹ Naar overzicht