©Q-Park

Foto van de week | 53 nieuwe laadpalen voor parkeergarage Q-Park aan Zuidas Amsterdam

Foto's|Laatste update:

Q-Park heeft 53 nieuwe elektrische laadpalen in gebruik in de parkeergarage Q-Park Mahler. Het totaal aantal laadpalen in de Amsterdamse parkeergarage komt daarmee op 80 stuks. Het is daardoor het grootste laadpark van Q-Park in Nederland. De nieuwe laadpalen zijn geplaatst in de premiumzone van Q-Park Mahler. Deze is alleen toegankelijk voor vaste gebruikers van de parkeergarage. De exploitatie van het laadpark is in handen van Shell Recharge.

Toenemende vraag
'Elektrische oplaadcapaciteit is een dienst die we heel graag aanbieden aan onze klanten in de parkeergarages en we merken een toenemende vraag', stelt Michiel Tenge, algemeen directeur Q-Park Nederland.

Het totaal aantal elektrische laadpunten in de 4 parkeerfaciliteiten van Q-Park op de Zuidas komt daar op 104 stuks. Tenge: 'Het realiseren van extra laadpalen is een uitdaging, vanwege de grenzen aan de capaciteit van de elektrische infrastructuur in Nederland. Dat vraagt aanpassingen van netbeheerders, wat inclusief vergunningverlening zo 2 jaar tijd kost. Waar het mogelijk is, willen we echter graag uitbreiden.' 

‹ Naar overzicht