Foto van de week | DHL Parcel koopt 400 elektrische bestelbussen bij Toyota

Foto's|Laatste update:

Toyota gaat in Nederland 400 exemplaren van zijn Proace Electric leveren aan DHL Parcel, dochteronderneming van Deutsche Post DHL, het grootste logistiekbedrijf ter wereld.

In 2025 emissievrij
De volledig elektrische bestelbus zal worden gebruikt door de pakketbezorgers van DHL Parcel die hiermee zonder uitstoot van schadelijk stoffen van deur tot deur kunnen rijden.

De aanschaf van de 400 Toyota’s Proace Electric – in de uitvoering Long Worker Extra Range Live met navigatie – maakt deel uit van een omvangrijke investeringsagenda van DHL op het gebied van duurzaamheid

De Toyota’s Proace Electric die naar DHL Parcel gaan, zijn het gevolg van een aanbesteding die de logistieke dienstverlener uitschreef voor ‘eVans’ als onderdeel van zijn ‘sustainability’-doelen. DHL Parcel heeft als doel om in 2025 volledig emissievrij te bezorgen bij Nederlandse consumenten.

330 kilometer
Alle bezorgauto’s en -bussen die de logistieke dienstverlener aanschaft, zijn daarom uitgerust met een volledig elektrische aandrijflijn. De Toyota Proace Electric is uitgerust met een accupakket van 75 kilowattuur waarmee een actieradius tot 330 kilometer bereikt wordt.

1.275 kilogram laadvermogen
De bestelwagens kennen een laadvolume tot 6,6 kubieke meter en een laadvermogen tot 1.275 kilogram. Het accupakket van 75 kilowattuur kan via de CCS2-aansluiting bij een snellaadpunt (DC) met 100 kilowatt in ongeveer 10 minuten met 100 kilometer rijbereik opgeladen worden. Er kan ook met wisselspanning geladen worden, zowel met 1 fase tot 7,4 kilowatt (32 ampère) als met 3 fasen tot 11 kilowatt (16 ampère). Iedere Proace Electric is uitgerust met een laadkabel om via het stopcontact te laden en een kabel om 1- of 3-fasen te laden.

‹ Naar overzicht