©VDL

Foto van de week | VDL levert elektrische vrachtwagen aan Landmacht

Foto's|Laatste update:

VDL heeft onlangs op de Kromhout Kazerne in Utrecht een elektrische vrachtwagen overgedragen aan commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Martin Wijnen. De 210 Regionale Vervoerscompagnie uit de Harskamp gaat de elektrische vrachtwagen gebruiken voor binnenlandse transportopdrachten en de afdeling Techniek uit Leusden gaat naar de batterijtechniek en het onderhoud kijken. Door samen te werken met civiele partners, in dit geval VDL, gaat de Koninklijke Landmacht het komende jaar de operationele haalbaarheid van elektrisch transport in kaart brengen.

Kennis en expertise ontwikkelen
‘We willen als landmacht een slimme en technologisch hoogwaardige organisatie zijn, die duurzame effecten realiseert in crisistijd en in vredestijd’, aldus luitenant-generaal Martin Wijnen. ‘E-mobiliteit en duurzame-energievoorziening zijn daar belangrijke onderdelen van.’ Daarnaast is een van de ambities van de landmacht om kennis en expertise omtrent instandhouding en ontwikkeling van nieuwe technologieën, niet zelfstandig maar met industriële partners in technologische matches te verkrijgen en te borgen. Sinds een klein jaar geven VDL Groep en de Koninklijke Landmacht vorm aan gezamenlijke innovatie en kennisdeling op het gebied van energiemanagement en batterijtechniek. Uit die contacten is ook de intentieovereenkomst van de E-truck voortgekomen.

Met de E-truck gaat 210 Regionale Vervoerscompagnie van het Bevoorradings & Transport Commando (B&TCo) een ervaringsstudie uitvoeren. Dit moet de landmacht meer kennis verschaffen over het gebruik en de  toepassing  van elektrische voertuigen. De afdeling Techniek van het Matlogco kijkt tijdens de studie vooral naar batterijtechnologie, energiemanagement en onderhoud van elektrische voertuigen.

‹ Naar overzicht