©Shell

Foto van de week | BAM wint aanbesteding voor aanleg laadpalen op 100 locaties Shell

Foto's|Laatste update:

BAM Energie & Water heeft een raamovereenkomst gesloten met Shell Nederland voor de aanleg van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer op 100 locaties in Nederland. Deze nieuwe Shell Recharge-laadpalen worden gerealiseerd in de nabijheid van winkelcentra, hotels en semipublieke ruimten van vastgoedpartners van Shell.

3 jaar
BAM start nog dit jaar met de uitvoering. Het contract heeft een looptijd van 3 jaar.

Shell Recharge is het bedrijfsonderdeel van Shell dat de overstap naar elektrisch rijden gemakkelijker wil maken door het aanbieden van een netwerk van snelladers. Het netwerk van meer dan 180 snelladers door heel Nederland wordt de komende jaren nog verder uitgebreid. De Shell Recharge-snelladers hebben een vermogen van 175 kilowatt, waarmee een elektrische auto binnen 20 minuten van 20 naar 80 procent kan opladen met stroom gewonnen uit duurzame-energiebronnen.

Slimme laadpleinen
BAM Energie & Water realiseert zogenaamde slimme laadpleinen en zorgt daarmee voor een evenwichtige verdeling van vraag en aanbod naar beschikbare energie. Naast het slim balanceren van de stroom met een energiemanagementsysteem, wordt de laadinfra waar mogelijk gekoppeld aan hernieuwbare bronnen zoals zonnepanelen en windmolens. Voor particulieren heeft BAM inmiddels ruim 50.000 laadpalen aangesloten.

‹ Naar overzicht