Foto van de week | Nederlandse startup E-Flight start met elektrisch vliegen op Caribische eilanden

Foto's|Laatste update:

E-Flight slaat zijn vleugels uit naar de Caribische eiland. De Nederlandse startup lanceerde vorig jaar in Teuge de eerste elektrische vliegschool van Europa. In mei dit jaar zal E-Flight haar eerste elektrische vliegschool op het eiland Bonaire openen. De korte afstanden tussen de eilanden, de duurzame ambities én de welwillendheid van lokale partijen maken dit gebied volgens het bedrijf tot de perfecte playground om elektrisch vliegen in een stroomversnelling te brengen.

Groot geografisch gebied
De nieuwe vestiging van E-Flight op Bonaire zal zich richten op een doelgroep uit een groot geografisch gebied. De duurzame vliegschool hoopt studenten aan te trekken op de Aruba, Bonaire en Curaçao (ABC)-eilanden zelf of Nederlandse studenten die een deel in Bonaire willen doen, maar ook studenten uit Zuid-Amerika en de zuidkust van de Verenigde Staten.

Op dit moment voorzien vliegscholen in deze regio voornamelijk Amerikaanse FAA opleidingen. Terwijl E-Flight opereert volgens de Europese regelgeving EASA. Wereldwijd zijn er steeds meer landen en maatschappijen die volgens de EASA-regelgeving opereren, omdat dit het hoogste niveau vertegenwoordigt. Omdat E-Flight volgens de Europese EASA standaard werkt zal er ook EASA gecertificeerd onderhoud nodig zijn. E-Flight heeft daarvoor samenwerking gezocht met hun Nederlandse onderhoudsbedrijf Hangar One, waarmee ze momenteel de strategie en planning voor uitbreiding naar het Caribisch gebied ontwikkelen. 

Airplanes As a Service
E-Flight ziet het Caribisch gebied als een enorme groeimarkt voor elektrisch vliegen vanwege het gunstige vliegklimaat en de duurzame doelstellingen van alle ABC-eilanden. In Nederland heeft E-Flight al ondervonden dat de vraag naar elektrisch vliegen groot is. Binnen 1 jaar groeiende E-Flight in Nederland van 0 naar 30 studenten en voerde meer dan 2.000 elektrische take-offs uit.

Om te anticiperen op snelle groei en uitbreiding op andere ABC-eilanden is E-Flight een nauwe samenwerking aangegaan met het Franse Green Aerolease. Green Aerolease heeft een vloot van 50 elektrische vliegtuigen van het type Pipistrel Velis Electro die ze als Airplanes As a Service (AAS) aanbieden aan vliegscholen met duurzame ambities. 

‹ Naar overzicht