©Tesla

Foto van de week | Tesla bereikt mijlpaal van 10.000 Superchargers in Europa

Foto's|Laatste update:

Met de opening van 6 nieuwe locaties met in totaal 100 nieuwe laadpunten, hebben Tesla-bestuurders in Europa toegang tot ruim 10.000 Superchargers, verspreid over bijna 900 stations in 30 landen.

5 nieuwe locaties
Ongeveer een vijfde van deze laadpunten is gebouwd in 2022. Het netwerk is dit jaar tot nu toe al meer gegroeid dan in enig ander jaar. Van een paar stations met 2 laadpunten in 2013 tot locaties met tientallen laders, van winkellocaties tot hotelketens.

In Stavanger, Noorwegen, opende de derde site in stedelijk gebied als onderdeel van de inzet om Tesla-bezit voor iedereen gemakkelijk te maken, ook voor wie niet onmiddellijk toegang heeft tot opladen thuis of op het werk. In Frankrijk, Nederland en Duitsland bieden 5 nieuwe locaties meer oplaadmogelijkheden voor klanten die door de regio reizen. Ten slotte is het netwerk met de locatie van Riga in Letland noordwaarts uitgebreid langs de Oostzee, enkele maanden na de opening van de eerste locatie in Litouwen.

80 procent
Ongeveer een derde van de Tesla’s in Europa maakte deze zomer gebruik van een Supercharger buiten hun thuisland en bijna 80 procent maakte minstens één keer gebruik van een Supercharger. Desondanks vertoonde het netwerk volgens het bedrijf geen tekenen van systemische congestieproblemen tijdens de drukste weken van die periode.

Het Superchargernetwerk van Tesla is ook het grootste openbare snellaadnetwerk in Europa. De Non-Tesla Supercharger-pilot, gelanceerd in november 2021, is verder uitgebreid naar nieuwe locaties en landen ter ondersteuning van Tesla’s missie om de overgang van de wereld naar duurzame energie te versnellen. Het is nu live in 14 markten, met een totaal van meer dan 320 locaties en 4.600 Superchargers.

‹ Naar overzicht