©Carice

Foto van de week | Carice presenteert elektrische cabriolet uit Nederland

Foto's|Laatste update:

Het Nederlandse bedrijf Carice heeft in alle stilte de afgelopen jaren gewerkt aan de ontwikkeling van de Carice TC2: een elektrische cabriolet die in Nederland geproduceerd wordt. ‘Met de Carice TC2 willen we een kunstwerk op wielen creëren’, aldus Niels van Dril en Richard Holleman, oprichters van Carice. ‘Elegant, milieuvriendelijk, wendbaar en met de hand vervaardigd. We hebben de auto teruggebracht tot zijn meest pure vorm, en alles wat erin zit is met oog voor detail en met veel liefde gemaakt. Op deze manier brengen we rijden terug tot de essentie met een auto van slechts 630 kilogram en een actieradius van meer dan 300 kilometer. Het draait erom dat je het rijden in elke vezel van je lichaam voelt.’

2011
De Carice TC2 is volgens de oprichters een bijzonder product van Nederlandse bodem, waarin ‘moderne technologie en ambachtelijk vakmanschap worden gecombineerd’.

Al in 2011 produceerde Carice de eerste elektrische auto’s, zij het in beperkte aantallen. Om aan de vraag te kunnen voldoen, werd besloten om een nieuwe auto te ontwikkelen en een eigen productielijn te realiseren. Hierdoor kan het bedrijf onafhankelijk seriematig auto’s produceren.

Uitverkocht
De eerste serie Carice TC2 is al uitverkocht, gereserveerd voor klanten die tijdens de ontwikkelingsfase een bestelling hebben geplaatst. Zij kunnen binnenkort hun nieuwe auto verwachten. Voor geïnteresseerden in de Carice TC2 is er goed nieuws: er worden weer nieuwe reserveringen aangenomen voor de volgende productieserie.

‹ Naar overzicht