©eVentje

Foto van de week | Ventje lanceert elektrische camperbus

Foto's|Laatste update:

Producent van camperbussen Ventje heeft zijn eerste elektrische camperbus gelanceerd: Ventje. Het eVentje is gebouwd op basis van de ID. Buzz, de onlangs door Volkswagen geïntroduceerde elektrische bus. De bus sluit met zijn compacte bouw en zijn knipoog naar het iconische camperbusje uit de jaren 50 aan bij het concept van Ventje.

Dagelijkse auto
'Een compacte camperbus is te gebruiken als dagelijkse auto en staat gewoon voor de deur', aldus de producent. 'Je pakt hem dus snel om er even op uit te gaan: voor een weekendje weg, een stedentrip of een grote vakantie. Je hoeft niets te plannen en kan overal terecht: bij de boer in Italië, op de oprit van vrienden, op de parkeerplaats van een restaurant, op de mooiste campingplekjes en in het centrum van de stad.' 

Keuken
De keuken bevindt zich aan de achterkant van de bus waardoor van buiten gekookt kan worden, staand onder de achterklep. Bij minder goede weersomstandigheden is de keuken ook van binnen te gebruiken, doordat de lades, koelkast, inductiekookplaat en kraan van zowel buiten als binnen bereikbaar zijn.

Het zitgedeelte is aan te passen van 4-zits met tafel, naar loungebank en naar bed. Om deze ruimte te bereiken in de compacte ID. Buzz, ontwikkelden de ontwerpers van Ventje een systeem dat door het schuiven van de voorstoel de zit- en ligruimte vergroot. > Een complete buitenset komt tevoorschijn uit een smalle lade: 2 stoelpoten en een tafel die samen met de zitkussens voor een buitenset zorgen.

2 zitplaatsen
Het eVentje heeft 2 zitplaatsen met gordel voorin. Ventje is bezig met de ontwikkeling van zitplekken met gordel achterin, wat de camperbus geschikt zal maken voor 4 personen.

De eVentje is per direct leverbaar, maar kent wel een levertijd van circa 14 maanden. Het rijbereik is circa 375 kilometer. 

‹ Naar overzicht