©Fastned

Foto van de week | Fastned plaatst 1.500e snellader

Foto's|Laatste update:

Fastned heeft haar 1.500ste snellader geplaatst. De laadpaal is te vinden nabij de Franse stad Rouen; een bekend punt op een van de populairste routes van vakantiegangers die via of naar Frankrijk op vakantie gaan. Het afgelopen jaar groeide het aantal laders van het bedrijf met ruim 50 procent. Vakantiegangers die dit jaar met een elektrische auto op vakantie gaan kunnen inmiddels terecht op meer dan 270 snellaadstations van Fastned in Europa.

300 kilowatt
Vrijwel alle laders op de door Fastned nieuwgebouwde stations in het afgelopen jaar hebben een laadvermogen van 300 kilowatt of meer. Afhankelijk van het type voertuig kan er daarmee tot 300 kilometer bijgeladen worden in een kwartier.

Michiel Langezaal, directeur en medeoprichter van Fastned: ‘In 2012 zijn we Fastned gestart met als missie elektrische rijders de vrijheid te geven om te kunnen gaan waar ze willen. Daarvoor is er voldoende laadinfrastructuur nodig. Daar hebben we de afgelopen tien jaar heel hard aan gewerkt. Inmiddels staan we op het punt dat vakantiegangers met een elektrisch voertuig gemakkelijk op reis kunnen door Europa. Ook met een caravan of aanhangwagen, want op onze drive-through stations kun je gemakkelijk laden zonder te hoeven afkoppelen.’

560 laders
​Sinds vorige zomer heeft Fastned meer dan 60 stations geopend in Europa. Op de nieuwe en bestaande stations zijn er in totaal meer dan 560 laders toegevoegd.

Langezaal: ‘We kiezen altijd voor plekken waar veel verkeer langskomt. En dat werpt zijn vruchten af. In Frankrijk, bijvoorbeeld, hebben wij in het afgelopen jaar 24 nieuwe stations geopend, waar sindsdien al meer dan 50.000 laadsessies zijn gedaan. Dit leverde meer dan 8 miljoen brandstofvrije kilometers op. En daar ben ik trots op. Uiteraard gaan we door met het uitbreiden van ons netwerk, en bouwen we ook het komende jaar veel nieuwe stations met de snelste laders op drukke locaties in Europa.’

‹ Naar overzicht