©Axxicom

Foto van de week | Test op Schiphol met volledig elektrische lift voor boarden passagiers

Foto's|Laatste update:

Op Schiphol heeft Axxicom Airport Caddy het startschot gegeven voor een proef met een volledig elektrische ambulift op Schiphol. Axxicom is de eerste grote passagiersbegeleider die de 'E-SideBull' test en wil aanschaffen. Het voertuig werkt als een hooglader om passagiers met een beperking aan boord te brengen van vliegtuigen die niet direct aan de terminal staan en lift passagiers van grondniveau in 25 seconden naar het vliegtuig.

Elektrische hooglader
De elektrische hooglader van fabrikant Bulmor wordt bemand door een bestuurder met bijrijder en in de cabine passen 8 passagiers. Door de aanschaf van de elektrische instapoplossing wil Axxicom Airport Caddy bijdragen aan de verduurzaming van de luchthaven. Tijdens de levensduur van het voertuig wordt 400.000 kilogram minder CO2 uitgestoten dan bij een gemotoriseerd voertuig. 

Axxicom zal na de pilot van een maand beslissen of het voertuig blijvend in gebruik genomen wordt. Vincent Kas, managing director van Axxicom Airport Caddy: 'Als alles goed gaat hebben wij eind van dit jaar onze eerste volledig elektrische instapoplossing voor passagiers.' Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om een volledig elektrisch wagenpark te hebben. Eerder dit jaar heeft Axxicom al 10 elektrische Volkswagen E-Crafters aangeschaft en testte Axxicom in samenwerking met Schiphol ook de ingebruikname van zelfrijdende rolstoelen voor passagiersbegeleiding.

‹ Naar overzicht