©© KWS

Foto van de week | KWS introduceert elektrische 20-tons wiellader

Foto's|Laatste update:

VolkerWessels-onderdeel KWS heeft een wereldprimeur: het bedrijf neemt als eerste de volledig emissievrije 20-tons wiellader Volvo L120H Electric Conversion in gebruik. Het elektrische bouwvoertuig wordt ingezet voor groot grondverzet.

240 kilowattuur
De Volvo L120H Electric Conversion, een elektrische variant van de L120H wiellader, is tot stand gekomen in samenwerking met Volvo’s dochterondernemeing Construction Equipment Electric Systems (CEES). De elektrische wiellader speelt in op de groeiende vraag naar duurzame bouwmachines.

Het voertuigd wordt aangedreven door een batterij van 240 kilowattuur, die zorgt voor een looptijd van ongeveer 5 uur in de meeste middelzware toepassingen. De machine kan in 1,5 tot 2 uur van 0 tot 100 procent worden opgeladen. Met het inzetten van het voertuig bespaart KWS zo’n 37.500 kilogram CO2 per jaar.

Dijkversterking
‘Het toevoegen van de elektrische wiellader aan ons uitgebreide emissievrije materieelpakket, laat zien dat we een voorbeeldfunctie willen vervullen binnen onze sector’, stelt Max Moerke, operationeel directeur KWS. ‘We wachten niet af, maar nemen een actieve rol in het behalen van de klimaatdoelstellingen. Waar we eerder onder adere de eerste elektrische knijperwagen, een volledig elektrische asfaltset én een emissievrije grader in gebruik nam, is de elektrische wiellader een logisch vervolg hierop.’

De wiellader wordt door KWS nu ingezet in Hansweert in de provincie Zeeland Zeeland. Hier werkt KWS, in de combinatie Answest, samen met Van Oord in opdracht van Waterschap Scheldestromen aan de duurzame versterking van de dijk. Begin 2024 voegt KWS hier nog 2 elektrische graafmachines van Hitachi en Hyundai toe aan het wagenpark.

‹ Naar overzicht