Het nieuws in 1 minuut | maandag 5 december – zondag 11 december 2016

Foto's|Laatste update:

car2go viert vijfjarig jubileum in Amsterdam
De samenwerking tussen car2go en de gemeente Amsterdam heeft in de afgelopen 5 jaar van het bestaan van car2go meer dan 13 miljoen elektrische kilometers en 1274 ton CO2-besparing opgeleverd. Na de start in november 2011 viert car2go dit jaar samen met meer dan 40.000 members het vijfjarig jubileum. Thomas Beermann, directeur van car2go Europa: ‘Amsterdam is voor ons een belangrijke locatie en in samenwerking met de stad willen we elektromobiliteit nog meer promoten. In de afgelopen 5 jaar leverde Amsterdam alleen al ons 280.000 elektrisch aangedreven ritten en 13 miljoen elektrisch afgelegd kilometer op.’ car2go-members leggen gemiddeld per rit 7 kilometer af. De gemiddelde rit duurt 29 minuten. 4042 huursessies is het vaakst dat één Amsterdams klant gebruik heeft gemaakt van car2go.

Autofabrikanten willen 400 snelladers plaatsen
BMW Group, Daimler, Ford Motor Company en Volkswagen Group (red. inclusief Audi en Porsche) hebben een intentieverklaring getekend om in het jaar 2017 400 snellaadstations in Europa uit te rollen. In de jaren daarna moet het netwerk groeien tot ‘duizenden exemplaren’. Het streven is om snel een groot aantal laadstations te bouwen om met elektrische auto’s grote afstanden in Europa af te kunnen leggen. De joint venture is volgens de initiatiefnemers ‘een belangrijke stap om een grootschalige acceptatie van elektrische auto’s te realiseren’.

Minister Kamp gaat zich sterk maken voor naar Nederland halen gigafactory Tesla
Minister Kamp heeft de Tweede Kamer per brief geïnformeerd zich sterk te gaan maken voor het naar Nederland halen van een gigafactory van Tesla. De Amerikaanse autofabrikant liet recent weten in Europa een grote fabriek te willen openen voor elektrische auto’s  en batterijen. De PvdA vindt dat Nederland met het al bestaande Europese hoofdkantoor van Tesla in Tilburg deze kans niet mag laten lopen. Kamp benadrukt dat Tesla zelf het besluit moet nemen om de productiefabriek al dan niet in Nederland te vestigen. Wel is hij het ermee eens dat de fabriek een versterking kan betekenen van de automotive industrie in Nederland.

‹ Naar overzicht