©VDL

Foto van de week | VDL presenteert kleine elektrische bus MidCity Electric

Foto's|Laatste update:

VDL presenteert een kleine elektrische bus: de MidCity Electric. De ontwikkeling is een stap in de uitbreiding van de zero-emissie elektrischebusrange van VDL Bus & Coach. De VDL MidCity Electric voorziet in de behoefte aan kleinschalig personenvervoer.

Met inmiddels 92 elektrische Citea’s in dagelijkse operatie die meer dan 3 miljoen elektrische kilometers gelopen hebben, is VDL Bus & Coach naar eigen zeggen Europees marktleider op het gebied van zero-emissie openbaarbusvervoer. Om samen met de vervoerder maatwerk oplossingen neer te leggen in de overschakeling van diesel naar elektrisch, neemt VDL meer en meer de rol van transitiepartner op zich, waarbij VDL niet alleen de bussen levert, maar ook systeemverantwoordelijk is en zorgdraagt voor de installatie van de laadstations.

Om in de transitie naar zero-emissie openbaarbusvervoer op alle gebieden maatwerk te kunnen leveren dat voldoet aan de wensen en eisen van de vervoerder, ontwikkelt VDL Bus & Coach momenteel de MidCity Electric. Deze volelektrische minibus met een lengte van 8 meter is niet alleen geschikt voor het emissievrij maken van binnensteden, maar ook geschikt voor het vervoer in dunbevolkte gebieden. De bus heeft een verlaagde vloer en biedt een gemakkelijke instap voor passagiers en rolstoelgebruikers. Daarnaast geeft de wielbasisverlenging een hoge flexibiliteit in type en aantal zitplaatsen. De MidCity Electric beschikt over een een actieradius van maximaal 220 kilometer. VDL Bus & Coach brengt dit nieuwe elektrische model in de loop van 2018 op de markt.

‹ Naar overzicht