©Enpuls

Foto van de week | Recoy wint E-driving Challenge van Enpuls

Foto's|Laatste update:

Recoy heeft de E-driving Challenge gewonnen. Het concept van Ecovat bestaat uit een thermisch opslagvat, met distributienetwerk en een softwarematig besturingssysteem. Enexis-onderdeel Enpuls kondigde in februari de start van de Flex Challenge aan. Tijdens de challenge worden marktpartijen uitgedaagd om flexibiliteitsvraagstukken van de energietransitie aan te gaan. Dit jaar was er een 3-tal uitdagingen geformuleerd; de Solar Challenge, de E-driving Challenge en de Energy Gap Challenge.

Recoy uit meer dan 50 inzendingen geselecteerd door een panel van experts uit de energiesector en gaan nu de samenwerking aan met Enpuls om het concepten te ontwikkelen tot een marktrijpe toepassing.

Recoy ontwikkelt een smartchargingoplossing, waarmee de energieflexibiliteit van elektrische auto’s ingezet kan worden om het eigen verbruik van elektriciteit uit zonnepanelen te vergroten en onbalans in het elektriciteitsnet te voorkomen. Recoy neemt het slimladenprincipe naar een volgend niveau door onder andere het accuraat voorspellen van zonne-energieproductie en marktprijzen voor elektriciteit. Door middel van dit concept dragen zij bij aan de uitdaging van de E-driving Challenge, waarbij centraal staat hoe elektrisch vervoer een bijdrage kan leveren aan het energiesysteem van de toekomst.

‹ Naar overzicht