©Hyuandai

Het nieuws in 1 minuut | maandag 22 oktober – zondag 4 november 2018

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Hyundai onthult elektrische auto’s op zonne-energie
Hyundai gaat elektrische auto’s maken waarbij zonnepanelen worden verwerkt in het dak of de motorkap om de verbrandingsmotor, de hybride- of de elektrische aandrijflijn te ondersteunen. De extra energie van de zonnepanelen draagt volgens de fabrikant bij aan een lager brandstofverbruik, een lagere CO2-uitstoot en een grotere actieradius. Hyundai ontwikkelt 3 verschillende oplaadsystemen die gebruikmaken van zonne-energie: een siliconen zonnepaneel, een semi-transparant zonnepaneel en lichtgewicht flexibele zonnecellen.

Vlaanderen: geen verkeersbelasting elektrische motorfietsen vanaf 2019
Na elektrische en waterstofwagens in 2016 en bestelwagens in 2017, worden in Vlaanderen vanaf volgend jaar ook elektrische motorfietsen vrijgesteld van Belasting op Inverkeerstelling (BIV). Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Financiën en Begroting, Energieminister Bart Tommelein over het besluit:‘Elektrische motorfietsen zijn een realistisch alternatief voor de wagen. Met de vrijstelling van de verkeersbelasting geven we dit groene transportmiddel een duwtje in de rug.’

Greenchoice en Jedlix laten klanten slim laden
In samenwerking met Jedlix start Greenchoice een pilotproject waarin klanten hun elektrische auto via een app kunnen laden met een intelligent laadplan. Zo besparen ze op energiekosten en dragen ze bij aan een duurzaam en stabiel energienet. De komende maanden krijgen 100 klanten van Greenchoice de mogelijkheid hun elektrische auto slim op te laden met behulp van een app die is ontwikkeld door Jedlix. De app berekent voor iedere gebruiker een optimaal laadplan, waarbij het rekening houdt met de wensen van de klant, de beschikbare capaciteit op het elektriciteitsnetwerk én de energieprijs. De app stuurt vervolgens de batterij van de auto slim aan.

Nederlands consortium introduceert nieuwe generatie Vehicle-to-Grid-technologie
NewMotion, eNovates en PRE Power Developers hebben de krachten gebundeld om Vehicle-to-Everything (V2X)-technologie toegankelijk te maken voor het grote publiek. Met V2X kunnen elektrische auto’s als tijdelijke energieopslag gebruikt worden, door niet alleen stroom van het elektriciteitsnet af te nemen, maar dat ook weer op een later moment terug te leveren. De 3 partijen ontwikkelden hiermee een nieuw type Vehicle-to-Grid-technologie. Met Vehicle-to-Grid (V2G)-technologie levert een elektrische auto een grotere bijdrage aan een emissievrije wereld door een verregaande integratie met hernieuwbare energie. V2X betekent Vehicle-to-everything, waarbij niet alleen stroom kan worden teruggegeven aan het elektriciteitsnet, maar ook aan een huis of kantoor.

AgriSnelTank neemt in Terneuzen snellaadpunt voor elektrische auto’s in gebruik
​In Terneuzen is het eerste snellaadstation voor elektrische auto’s in gebruik genomen door wethouder Ben van Assche en Rob Augustijn van AgriSneltank. AgriSneltank is één van de snelst groeiende onbemande tankstationformules in zuidwestelijk Nederland. De tankstations zijn onderdeel van de Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging, de CZAV, te Wemeldinge. De doelstelling is om klanten te voorzien van de beste kwaliteit brandstoffen en smeermiddelen om zodoende mobiliteit en levenskwaliteit te continueren. De Ecotap EV DC-snellader kan gebruikt worden voor alle elektrische voertuigen met een CHAdeMO, CCS of AC type-2-aansluiting.

‹ Naar overzicht