English
©Opel

Het nieuws in 1 minuut | maandag 11 november – zondag 24 november 2019

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

PEUGEOT lanceert elektrische bestelwagen e-EXPERT
PEUGEOT heeft de volledig elektrisch aangedreven e-EXPERT gepresenteerd. Deze bedrijfsauto voor lokaal emissievrije mobiliteit verschijnt in de tweede helft van 2020 op de markt met keuze uit 2 batterijpakketten. Vanaf 2021 biedt PEUGEOT van elke bedrijfsauto een geëlektrificeerde versie. Met de e-EXPERT speelt PEUGEOT in op de groeiende vraag naar compacte, volledig elektrische bedrijfsauto's. De PEUGEOT e-EXPERT wordt verkrijgbaar met een 50- of 75-kilowattuur-batterijpakket. De actieradius van de 50-kilowattuurversie bedraagt 200 kilometer, terwijl de 75-kilowattuurbatterij goed is voor een actieradius van 300 kilometer. De elektrisch aangedreven variant biedt een laadvolume tot 6,6 kubieke meter, een laadvermogen tot 1.200 kilogram en een aanhangergewicht tot 1.000 kilogram.

Volledig elektrische Lexus debuteert in China 
Lexus presenteert zijn eerste volledig elektrische auto in China op de 17e Guangzhou International Automobile Exhibition die plaatsvindt van 23 november tot en met 1 december 2019. De eerste volledig elektrische auto van Lexus is specifiek ontwikkeld om tegemoet te komen aan de toenemende wens van de consument om uitstootvrij te rijden. De auto bevordert de wens van Lexus om wereldwijd een divers portfolio van geëlektrificeerde aandrijflijnen aan te bieden voor verschillende doelgroepen. De Guangzhou International Automobile Exhibition 2019 vindt plaats in het China Import en Export Complex in Guangzhou.

Stichting Zeeuwse Publieke Belangen ondersteunt elektrisch varen in Brouwershaven
De Stichting Zeeuwse Publieke Belangen steunt met 80.000 euro het project ‘GreenPort Brouwershaven’. Dit is een initiatief van de Stichting Stadsraad Brouwershaven om een duurzame kade met de daarbij behorende voorzieningen te realiseren. Brouwershaven wordt de eerste Zeeuwse haven waar elektrische schepen kunnen laden met zonne- en windenergie. Een door de lokale ondernemer Padmos ontwikkeld elektrisch schip (LoadMaster) was aanleiding voor dit idee. De Saman Groep uit Zierikzee, actief op het gebied van duurzame energie, sloot zich al heel snel aan bij het initiatief. Realisatie van de GreenPort Brouwershaven betekent een eerste stap in het zoeken naar en ervaring opdoen met duurzame maritieme voorzieningen. Vooral op het gebied van watertoerisme. Greenport Brouwershaven wordt de eerste locatie aan de Grevelingen waar de route naar zero-emissieplezierscheepvaart in praktijk wordt gebracht. Er wordt voorzien in een laadpunt voor elektrische schepen dat toegankelijk is voor alle elektrische schepen op de Grevelingen. Onderzocht wordt ook of er direct (of met tussentijdse opslag) kan worden geladen op lokaal opgewekte zonne-energie.

Opel lanceert elektrische bedrijfswagen Vivaro-e
De nieuwe Vivaro-e is de volgende stap in het elektrificatie-offensief van Opel. Vanaf 2020 biedt Opel de bedrijfswagen ook aan met volledig elektrische aandrijving. De Opel Vivaro-e wordt leverbaar in 2 versies. De ene heeft een 50-kilowattuurbatterij en een actieradius van 200 kilometer, terwijl de versie met 75 kilowattuurbatterij goed is voor een bereik van 300 kilometer. Het model is nu beschikbaar in 3 lengtevarianten in plaats van 2. Het maximum laadvermogen van 1.400 kilogram is met 200 kilogram toegenomen, terwijl het trekgewicht (geremd) van 2.500 kilogram zelfs 500 kilogram hoger ligt dan dat van de vorige Vivaro.
 De nieuwe Vivaro-e is gebaseerd op het EMP2-platform van Groupe PSA, dat geschikt is voor de toepassing van zowel conventionele als elektrische aandrijving. In 2021 breidt Opel het aanbod van lichte bedrijfswagens verder uit met de volledig elektrische Opel Combo-e.

‹ Naar overzicht

Foto van de week | Vattenfall kiest Alfen voor levering 4.000 laadpunten Noord-Brabant en Limburg

Vattenfall heeft Alfen geselecteerd voor de levering van slimme laadinfrastructuur ten behoeve van elektrisch rijden in gemeenten in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Het gaat om 4.000 laadpunten. Plaatsingsperiode Vattenfall heeft deze...
Foto's|Laatste update:

Publicatie van de maand | Nationale Laaddrukanalyse: groeiend tekort aan publieke laadpalen

Het tekort aan laadpalen in Nederland neemt toe. Uit het onderzoek ‘ De Nationale Laaddrukanalyse’ van Enpuls blijkt dat in ruim 1 op de 3 buurten de laadpalen overbezet zijn. Van de 13.208 buurten in Nederland zijn er bijna 5.000...
Publicatie van de maand|Laatste update:

Video van de week | EV Experience: circuit Zandvoort 3 dagen lang in teken van elektrisch rijden

Circuit Zandvoort zou dit jaar het toneel zijn van een officiële Formule 1-race met Max Verstappen. Maar waar dit evenement door de coronapandemie geen doorgang vindt, gaat het circuit komende maand 3 dagen elektrisch! Van vrijdag 2 tot en met...
Video's|Laatste update:

Test & Reviews | Polestar 2

De ANWB heeft de Polestar 2  getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 470 kilometer.
Test & reviews|Laatste update:

Test & Reviews | Volkswagen ID.3

De ANWB heeft de Volkswagen ID.3  getest. Het voertuig heeft volgens de fabrikant een actieradius van 426 kilometer.
Test & reviews|Laatste update: