©Citroën

Het nieuws in 1 minuut | maandag 18 mei – zondag 7 juni 2020

Nieuws in 1 minuut|Laatste update:

Citroën onthult elektrische Ami
De nieuwe Ami van Citroën: een 100 procent elektrische, baanbrekende en innovatieve oplossing voor stedelijke mobiliteit, voor iedereen toegankelijk. De Ami maakt als tweede model deel uit van het elektrische offensief dat Citroën in 2020 lanceert. De actieradius van 75 kilometer is geschikt voor korte ritten binnen en buiten de stad. De platte batterij is verwerkt in de bodem van het voertuig voor maximale passagiersruimte; de standaard aanwezige laadkabel is slim opgeborgen in de deuropening aan de passagierszijde.

Duitse marktleider unu lanceert slimme e-scooter in Nederland
De Berlijnse start-up unu lanceert een nieuw model e-scooter: de unu-scooter. Een investering van het Nederlandse bedrijf Pon maakt het mogelijk om na succes in Duitsland ook de Nederlandse markt met het nieuwe model te betreden. De nieuwe unu-scooter is de tweede productgeneratie, en een innovatieve upgrade van de unu-scooter classic. Waar het design van andere elektrische scooters gebaseerd is op een klassieke scooter met fossiele brandstof, is de unu-scooter volledig ontworpen om elektrisch te rijden. De elektrische aandrijving van Bosch is geïntegreerd in het achterwiel, waardoor de bergruimte plaatsmaakt voor 2 draagbare accu’s en 2 helmen. De nieuwe scooter zal via de website van unu gemakkelijk te bestellen zijn, maar unu biedt nu al de mogelijkheid om een pre-order te plaatsen. De scooter kan naar eigen smaak worden samengesteld. Er is keuze in het vermogen van de Bosch elektrische aandrijving (2, 3 of 4 kilowatt), uit een topsnelheid van 25 of 45 kilometer per uur en uit 7 kleuren.

Deudekom krijgt laadplein voor elektrische trucks en bestelbussen
Bij logistiek dienstverlener Deudekom in Duivendrecht komt een laadplein voor elektrische vrachtwagens en bestelbussen. Hiervoor hebben de provincie Noord-Holland, gemeente Ouder-Amstel en Deudekom een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het publiek toegankelijke laadplein is vooral bedoeld voor transportbedrijven. Het is een belangrijke praktijktest voor elektrische stadsdistributie. De schop gaat snel de grond in. Het laadplein gaat nog dit jaar in gebruik. De dieselvoertuigen die nu nog door bedrijven worden gebruikt, stoten veel CO2, stikstofoxiden en schadelijke fijnstof uit, terwijl ze veel kilometers afleggen in de stad. Overschakelen naar elektrische trucks en bestelbussen zorgt voor schonere lucht. Deudekom exploiteert sinds 2016 een logistiek knooppunt aan de rand van de stad. Op dit terrein komen 8 laadpunten. Net buiten het terrein komt bovendien een snellader. Alle punten zijn publiek toegankelijk, zodat ook andere logistieke bedrijven ervan kunnen profiteren.

‹ Naar overzicht